Šport > Nogomet
2555 ogledov

Preminila italijanska nogometna ikona

Ezio Vendrame Reševalni pas/Twitter
Umrl italijanski George Best.

V Trevisu je danes za posledicami tumorja v 73. letu umrl Ezio Vendrame, nekdanji nogometaš, ki so ga domači mediji poimenovali italijanski George Best. Nogometnim dosežkom slovitega Severnega Irca se sicer kljub velikemu talentu ni približal, bil pa mu je podoben vizualno in tudi po kontroverznem obnašanju, poroča časnik Gazzeta dello Sport.

Dekleta so ga v sedemdesetih letih oboževala, manj pa trenerji, ki jih je jezil, a kot so pozneje priznali mnogi, tudi razveseljeval. Po nogometni karieri, bil je tudi trener, je postal pisec pesmi in romanov, že kot nogometaš je igral tudi kitaro. V času bolezni je bil večinoma doma, izjavil je, da raje umre od osamljenosti kot da se "srečuje z raznimi človeški izmečki".

Kot nogometaš je tako kot Best igral na krilnem položaju, poskrbel pa je za vrsto dogodkov, o katerih se je še dolgo govorilo. Na tekmi svoje Padove proti Cremoneseju je tako pri izidu 0:0 preigral tekmečeve branilce, a žoge ni potisnil v gol, ampak se je z njo vrnil na začetni položaj in poskušal, takrat neuspešno, z novim preigravanjem.

Kariero je sicer začel pri Udineseju, nato pa igral za SPAL, Sieno, Vicenzo, Padovo in Pordenone, trikrat je nosil tudi dres Napolija, a se ekspresno skregal s trenerjem in klub zapustil. Najboljše obdobje je imel v Padovi, za katero je na 57 tekmah dosegel osem golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.