Šport > Nogomet
364 ogledov

Prestop, ki bo podrl mejnike

Kylian Mbappé EPA Kylian Mbappé.
Madridski Real se bo kot kaže okrepil z nadarjenim francoskim napadalcem.

Napadalec AS Monaca Kylian Mbappé je eden najbolj zaželjenih mladih nogometašev na svetu, v njegovi generaciji mu glede snubcev pravzaprav ni para.

Mladenič se je proslavil s predstavami v lanski Ligi prvakov in Ligue 1, čeprav bo decembra dopolnil šele 19 let, pa je že zbral štiri nastope za člansko selekcijo Francije.

Mbappé je oboževalec madridskega Reala in še posebej njegovega trenerja Zinedina Zidana, tako da so bili aktualni evropski prvaki vedno glavni favoriti za njegov podpis. In po pisanju Marce, ki je vselej dobro obveščena o dogajanju v Madridu, je prestop tik pred dokončno sklenitvijo.

Cristiano Ronaldo Težave z davkarijo Šport Cristiano Ronaldo ostaja v Madridu

Real naj bi za Mbappéja plačal neverjetnih 160 milijonov evrov, AS Monaco pa bi si z bonusi v prihodnjih letih zagotovil še med 20 in 30 milijonov. S tem bi bil krepko presežen rekord, ki ga je lansko poletje z nakupom Paula Pogbaja iz Juventusa podrl Manchester United (105 milijonov evrov).

Madridčani so v tem prestopnem roku s prodajami DanilaÁlvara Morate, Mariana in posojo Jamesa Rodrígueza že zaslužili 128 milijonov evrov, za Kolumbijca bi lahko po dveh letih od Bayerna dobili še dodatnih 35 milijonov.

A Mbappéjev prestop bi lahko bil šele drugi najdražji v tem prestopnem roku. Na pragu selitve iz Barcelone je namreč Neymar, za Brazilca je Paris Saint-Germain pripravljen plačati odkupno klavzulo v višini 222 milijonov evrov.

Javier Hernández Tržnica Šport Chicharito se vrača na Otok
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.