Šport > Nogomet
1646 ogledov

Pretres v Italiji! Peterici nogometašev šest let zapora zaradi posilstva

Obsojeni nogometaši Virtusa Verone Reševalni pas/Twitter
Peterico nekdanjih nogometašev Verone je sodišče v Italiji obsodilo na šest let zapora zaradi skupinskega posilstva dekleta.

Italijanski nogometaši Stefano Casarotto, Gianni Manfrin, Edoardo Merci ter Argentinec Santiago Visentin in Romun Daniel Onescu so bili zaradi skupinskega posilstva 20-letnega dekleta v januarju 2020 obsojeni na šestletno zaporno kazen.

Pred zaključkom sojenja se je sicer omenjena peterica uspela pogoditi z dekletom, da je slednja umaknila svojo civilno tožbo, a jim je nato država sodila v drugem ločenem postopku.

Do incidenta je prišlo v noči iz 18. na 19. januar leta 2020, ko je omenjena študentka vstopila z enim izmed nogometašev v njegovo stanovanje, v katerem jo je pričakala še preostala četverica. Nesrečno dekle so nato napili ter prisilili v spolni odnos.

Obsojeni nogometaši Virtusa Verone | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Veh pet nogometašev je bilo takrat članov italijanskega tretjeligaša Virtusa Verone, po poročanju medijev pa naj bi proslavljali prihod argentinskega nogometaša Visentina, ki je prejšnji dan podpisal za klub.

Ravno omenjeni Argentinec, ki je nazadnje igral za drugoligaša Cittadello, je sicer vpleten v še en sodni primer posilstva, potem ko naj bi skupaj s parom soigralcev posili dekle tudi še avgusta leta 2020.

 

 

Komentarjev 1
  • Boschtjan Zupanchich 14:11 01.februar 2023.

    Ne govorijo zastonj Prave Bejbike : " ... ta je pa pameten kot fuzbaler...." kajti, z temi primitivnimi žogobrcarskimi bedaki si človek res ne more nič pomagati, ....