Šport
973 ogledov

Železni Mike obtožen hudega zločina, zaradi katerega je že sedel

Mike Tyson
Neimenovana ženska je vložila tožbo poti nekdanjemu boksarskemu prvaku težke kategorije.

Anonimna tožnica je vložila tožbo proti nekdanjemu boksarskemu šampionu Mikeu Tysonu. Obtožuje ga, da jo je v zgodnjih 90. letih prejšnjega stoletja posilil v limuzini, potem ko sta se spoznala v nekem nočnem klubu v Albanyju.

Tožnica zdaj zahteva pet milijonov dolarjev odškodnine.

V tožbi, ki sicer ne navaja datuma, kdaj naj bi do posilstva prišlo, je med drugim zapisano, da domnevna žrtev že več kot 30 let trpi hude "fizične, psihološke in čustvene bolečine"

"Vstopila sem v Tysonovo limuzino, da bi pobrala mojo prijateljico. Tyson me je takoj začel otipavati in me poskusil poljubiti. Večkrat sem ga zavrnila in ga prosila, naj preneha, vendar me je kar napadal. Slekel mi je hlače in me grobo posilil," je zapisala tožnica, ki želi ostati anonimna, saj bi razkritje njenega imena "pomenilo tveganje za nadaljnjo duševno stisko, nadlegovanje in zasmehovanje".

Tyson je bil leta 1992 obsojen zaradi posilstva 18-letne Desiree Washington, ki se je zgodil julija 1991. Tedaj najbolj zloglasni borec na planetu je bil obsojen na šestletno zaporno kazen, odsedel je manj kot tri leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice