Šport > Nogomet
859 ogledov

Pri Bayernu odpustili trenerja, na klop bo sedlo slovito ime

Julian Nagelsmann Profimedia
Julian Nagelsmann ni več trener bavarskega velikana.

Dosedanji trener münchenskega Bayerna Julian Nagelsmann je ostal brez posla. Čeprav se je bavarski velikan preko PSG-ja uvrstil v četrtfinale lige prvakov, je precej skromnejše predstave v zadnjem času kazal v domačem prvenstvu, v koledarskem letu 2023 je na desetih ligaških tekmah tako zabeležil pet zmag, tri remije in dva poraza.

Bavarci, ki nazadnje naslova niso osvojili v sezoni 2011/12, so se znašli na drugem mestu bundesligaške lestvice, točko za Borussio iz Dortmunda. Prav slednja je pred 11 leti kot zadnja sicer preprečila Bayernu pot do državnega naslova.

V zadnjem krogu nemškega prvenstva je Bayern z 1:2 v gosteh klonil proti Bayer Leverkusnu. Očitno je bilo to že dovolj, da vodilni možje kluba poiščejo zamenjavo za Nagelsmanna, našli pa so jo v Thomasu Tuchelu, ki je v tej sezoni moral zapustiti klop londonskega Chelseaja.

Vsega 35-letni Nagelsmann je pred prihodom v bavarsko prestolnico uspešno vodil Hoffenheim in Red Bull Leipzig. Z Bayernom je osvojil Bundesligo in dva nemška superpokala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice