Šport > Nogomet
348 ogledov

NZS kaznovala kar pet Mariborčanov, najhuje jo je odnesel Šuler

Bojan Mertik Print Screen
Znane prve kazni po pokalnem finalu.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič je izrekel prve kazni po kontroverznem finalu Pivovarne Union v Celju, na katerem je Olimpija po podaljšku s sporno enajstmetrovko v 130. minuti premagala Maribor z 2:1.

Za zdaj so znane le kazni mariborskim uradnim osebam in nogometašema Martinu Milcu in Roku Sirku, ki bosta počivala dve tekmi. Milec je ob tem zaradi izključitve, protestiranja in grobega žaljenja sodnikov po tekmi dobil še 800 evrov denarne kazni.

Ob 800 evrov bo zaradi enakih razlogov tudi športni direktor Maribora Marko Šuler, ki je po tekmi dvignil veliko prahu s svojimi izjavami. Dobil je tudi prepoved treh tekem. Tri tekme bo odsoten tudi koordinator Željko Filipović, dve pa trener vratarjev Mitja Pirih.

Tako Olimpijo kot Maribor pa bržčas čakata še zajetni kazni zaradi navijaškega metanja bakel, stolov in drugih predmetov na igrišče.

V tednu po tekmi se je sicer oglasila tudi Zveza nogometnih sodnikov Slovenije, ki je podala svojo sodbo kontroverzne sodniške odločitve, ki je ves incident tudi zakuhala.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.