Šport > Nogomet
174 ogledov

Pri najstarejšem klubu na svetu

Filip Velenčič Reševalni pas/Twitter
Nekdanji napadalec Olimpije je po polletnem bivanju v Italiji prestopil v Notts County.

Filip Valenčič se je lansko jesen poslovil od ljubljanske Olimpije in kariero nadaljeval pri italijanski Monzi. Na Apeninskem polotoku se je napadalec zadržal le dobrega pol leta, danes je Notts County namreč sporočil, da je prav Valenčič njihova najnovejša okrepitev.

Valenčič je za Monzo spomladi nastopil le šestkrat, ob tem je zabil en zadetek. Z Notts Countyjem, ki je pred naslednjo sezono temeljito spremenil svojo zasedbo, je 23-letnik podpisal enoletno pogodbo. 

Valenčič, sicer produkt mladinske šole ljubljanskega Interblocka, je bil član slovenske mladinske reprezentance in tudi del državne selekcije do 21. leta starosti. Za Olimpijo je v štirih letih zbral 88 nastopov in 13 zadetkov. 

Notts County je bil ustanovljen leta 1862 in velja za najstarejši nogometni klub na svetu. V pretekli sezoni so "Magpies" osvojili 21. mesto v League One (tretja angleška liga) in izpadli v nižji rang tekmovanja (League Two). Stadion Meadow Lane sprejme več kot 20.000 gledalcev in leži le nekaj sto metrov stran od City Grounda, kjer domuje najhujši rival Nottsa - Nottingham Forest.

Komentarjev 1
  • morbik 21:07 08.julij 2015.

    A Notts County da je najstarejši klub? Hmm.. Sheffield f.c. bi imel marsikaj za pripomniti. 1857.