Šport > Nogomet
19 ogledov

"Pri nas gledamo le na rezultat"

srečko katanec stožice euro 2016 kvalifikacije Anže Petkovšek
Slovenija je ugnala Estonijo in se z novimi tremi točkami utrdila na tretjem mestu skupine E, ki vodi v dodatne kvalifikacije.

Slovenijo do konca kvalifikacij čakata še Litva doma in gostovanje v San Marinu. Navijači in pa tudi slovenski tabor si želijo in pričakujejo novi zmagi, ki bi zagotovili najmanj dodatni dve tekmi.

"Litva ni naivna ekipa, Slovenija je že izgubila proti njej. Ne bo lahko, ampak igramo doma. Smo v položaju, kakršnem smo, vse pa je odvisno od tega, kaj se s fanti dogaja v klubih," je kot vedno malce previden pri napovedih selektor Srečko Katanec. Strelec sinočnjega zmagovitega zadetka Robert Berić pa je bil zelo kratek: "Vsi upamo na šest točk, videli pa bomo, kaj se bo zgodilo."

Slovenci kljub dramatičnemu porazu v Baslu proti Švici v teoriji ostajajo tudi v igri za drugo mesto. To bi slovenskim fantom prineslo neposredno uvrstitev na EP. Za takšen scenarij mora slovenska reprezentanca do konca kvalifikacij obakrat zmagati, Švica, ki je slabša v medsebojnih obračunih s Slovenijo, pa bi morala 12. oktobra izgubiti v Estoniji. "Mi moramo razmišljati samo o sebi. Kaj bo Švica naredila, bomo videli. Upam pa, da se bomo uvrstili vsaj na to tretje mesto, ki je za nas pomembno. Bomo videli, kaj se bo zgodilo," meni Josip Iličić.
 

Glede na to, da so možnosti za nastop na Euru še odprte, je selektor nekoliko presenetljivo - v luči nezadovoljstva s količino igranja določenih igralcev v klubih - dejal naslednje: "Na naslednjih dveh tekmah bomo mogoče šli v smer ustvarjanja nove generacije, tudi za ceno porazov. Primer - Norvežani so to začeli delati pred približno tremi leti, na lestvici Fife so 70. in zdaj so premagali Hrvaško. Dve leti so sicer izgledali smešno, ampak očitno oni gredo v nek proces, mi pa gledamo le rezultate ..."

V skupini E si je pot v Francijo že zagotovila zmagovalka skupine Anglija, ki ima 24 točk, Švica jih ima 15, Slovenija 12, Estonija 10, Litva devet in San Marino eno točko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.