Šport > Nogomet
4158 ogledov

Pri vsega 44 letih preminil nogometni reprezentant evropske velesile

Asbjorn Sennels Profimedia
Huda bolezen je bila usodna za nekdanjega danskega nogometnega reprezentanta.

Nekdanji danski nogometni reprezentant Asbjorn Sennels, ki je svoja najboljša nogometna leta preživel pri danskih velikanih Viborgu in Bronbyju, je pri vsega 44 letih izgubil boj z drobnoceličnim rakom pljuč, katerega so mu odkrili letos spomladi.

Sennels je nastopal na poziciji levega bočnega branilca, profesionalno pot pa je začel pri Skovbakkenu, skoraj vso kariero pa je preživel pri dveh izmed največjih danskih klubov, Viborgu in Brondbyju. S slednjim se je tudi veselil naslova pokalnega in državnega prvaka.

Asbjorn Sennels | Avtor: Profimedia Profimedia

Nastopal je tudi za nižjeligaša Tjele Vest Sport, kjer je v zadnjih letih kljub svoji starosti opravljal vlogo igralca/trenerja, čeprav se je uradno opokojil že leta 2012, ko je začel opravljati poklic srednješolskega učitelja.

Vseeno se je leta 2017 vrnil na nogometna igrišča, ko je prevzel vlogo trenerja/igralca najprej pri drugi ekipi Viborga in kasneje pri Tjele Vest Sportu, katerega je vodil do leta 2022.

Asbjorn Sennels | Avtor: Profimedia Profimedia

Med letoma 2003 in 2004, ko je dansko reprezentanco vodil Morten Olsen, je Sennels zbral tudi dva nastopa za člansko reprezentanco, za katero je debitiral 20. avgusta 2003 na tekmi s Finsko.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 14:50 11.julij 2023.

    Mediji so obsedeni s temi nogometaši, kot bi oni krojili naše življenje. Bedno !

Sorodne novice