Šport > Nogomet
4708 ogledov

Slovo Suareza, nogometne legende, nekdaj najdražjega igralca na svetu

Luisito Suarez Reševalni pas/Twitter
Umrl je legendarni vezist milanskega Interja Luisito Suarez.

Italijanski nogometni prvoligaš Inter iz Milana je sporočil, da je v starosti 88 let umrl njegov nekdanji vezist Luisito Suarez. Kot so zapisali pri časniku Reppublica, je po nekajmesečni bolezni Suarez umrl mirno v krogu družine.

Suarez je bil rojen leta 1935 v La Coruni v Španiji, v Inter pa je prišel leta 1961 iz Barcelone za takrat rekordnih 311 milijard italijanskih lir, potem ko je leto pred tem dobil zlato žogo. "Popoln igralec, ki je skozi svojo nadarjenost navdihnil generacije. Adijo, Luisito," so pri Interju zapisali na Twitterju.

Pri Interju je igral pod vodstvom legendarnega Helenia Herrere in je bil eden najboljših vezistov v zgodovini črno-modrih. Pri njih je osvojil tri naslove državnega prvaka, dva evropska naslova in dva naslova medcelinskega prvaka. S Španijo je bil evropski prvak leta 1964.

Pri Interju je igral devet sezon, nato pa zadnje tri preživel pri Sampdorii. Kariero je začel pri La Coruni in nadaljeval pri Condalu in Barceloni, s katero je bil dvakrat državni prvak.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 13:22 09.julij 2023.

    Samo če si nogometaš si legenda ? Bedno razmišljanje.!

Sorodne novice