Šport > Nogomet
62 ogledov

Pri West Hamu najprej o tragediji v Mariboru

domžale Anže Petkovšek
Trener West Ham Uniteda Slaven Bilić je novinarsko konferenco odprl z izjavo o nesrečnih nogometaših Maribora.

"Najprej, sploh ni važno, če je prisoten kdo od slovenskih novinarjev ... Včeraj je bilo nekaj mladih nogometašev Maribora iz Slovenije udeleženih v prometni nesreči, dva sta umrla, vratar je hudo poškodovan. Mariboru v imenu West Hama izražam globoko sožalje. Upam, da bo mladenič, ki se je poškodoval, okreval," je novinarsko konferenco West Ham Uniteda pred dvobojem z Domžalami začel trener Kladiv Slaven Bilić.

Hrvaški strateg je kasneje odgovarjal na vprašanja o tekmi, precej novinarjev pa je zanimalo tudi vzdušje pred prvo tekmo West Hama na olimpijskem stadionu v Londonu. Po koncu minule sezone se je namreč klub iz legendarnega Boleyn Grounda (Upton Parka) preselil na stadion, ki je gostil OI v Londonu. Nogometna kapaciteta objekta trenutno znaša okoli 54.000 sedežev.

"Prva tekma je bila za nas veliko razočaranje. So ekipa, ki je že odigrala dve tekmi v prvenstvu, še prej štiri v kvalifikacijah za Evropsko ligo. Ko se pomeriš z moštvom, ki je dobro in prikaže še lakoto po uspehu, se takšne reči dogajajo. Zdaj moramo opraviti svoj posel in če nam uspe odigrati boljše kot na prvi tekmi, imamo lepe možnosti za napredovanje. Če pa bomo odigrali kot na prvi tekmi, so naše možnosti precej slabše. Lahko iščemo opravičilo v manjkajočih igralcih, vendar bi vseeno morali odigrati boljše," je sicer pred drugim obračunom z Domžalčani dejal Bilić. Ta tekme v Stožicah, ki jo je West Ham izgubil z 1:2, zaradi kazni iz minule sezone, ni smel voditi s klopi.

Na tekmi bodo v spomin na mlada nogometaša Maribora Damjana Marjanovića in Zorana Baljaka nogometaši Domžal nosili žalne trakove.

Več v videu!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.