Šport > Nogomet
24 ogledov

Pridržali deset navijačev iz Pulja

navijači navijač Inter Koper Saša Despot
V soboto so se pred prijateljsko tekmo med Luko Koper in Istro 1961 iz Pulja, ki je bila odigrana v Bujah, spopadli navijači obeh ekip. Povzročitelji incidenta, po podatkih prič, naj bi bili puljski navijači "Demoni" in hrvaška policija je že pridržala deset oseb, ki naj bi sodelovale v napadu.

Iz Istrske policijske uprave so nam sporočili, da bodo možje postave "...podali prijave zoper deset oseb iz Pulja, starih od 20 do 29 let. Policija je v soboto ob 16.45 prejela klic, ki je poročal o tem, da je v gostinskem lokalu na Trgu svobode v pretep vpletenih več oseb. Po poizvedovanjih smo izvedeli, da je večja skupina puljskih navijačev napadla skupino trinajstih Slovencev, starih od 17 do 36 let, od katerih so trije utrpeli lažje poškodbe. Prejeli smo deset oseb, a ker je bilo napadalcev več, se bo policija trudila poiskati tudi ostale storilce. Prijete osebe zaradi suma kršenja Zakona o javnem redu in miru čaka Prekrškovno sodišče v Umagu," so iz hrvaške policije sporočili za Žurnal24.

Naj spomnimo, da so koprski "Tifozi" v Buje odpotovali zaradi utrjevanja vezi s hrvaškimi ljubitelji nogometa, saj za Luko Koper nastopa tudi Ivan Brečević, ki je doma prav iz Buj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.