Šport > Nogomet
44 ogledov

Francozi dodatno užalostili Nizozemce

Nizozemska Francija prijateljska tekma EPA
V petkovem večeru prijateljskih tekem je so "galski petelini" v Amsterdamu ugnali Nizozemce. Cristiano Ronaldo je ob porazu Portugalske zgrešil enajstmetrovko.

V Amsterdamu so Nizozemci na stadionu, ki bo kmalu nosilo ime preminulega Johana Cruyffa, v 14. minuti s kratko prekinitvijo počastili slovo svoje nogometne ikone. 

Na žalost domačih navijačev so Francozi takrat že vodili z 0:2 - v šesti minuti je s prostega strela zadel Antoine Griezmann, prednost je sedem minut kasneje podvojil Olivier Giroud, ki se je po predložku strani najbolje znašel pred vrati Jasperja Cillessna. V prvem polčasu so imeli gostje še nekaj priložnosti proti razglašenim "tulipanom".

Na začetku nadaljevanja je Nizozemce v igro vrnil Nigel de Jong, čeprav njegov zadetek ne bi smel veljati, ker ga je dosegel z roko. Prebujeni domačini so v 86. minuti prišli do izenačenja prek Ibrahima Afellaya, toda le dve minuti zatem je po lepi ekipni akciji zmago Francozom prinesel Blaise Matuidi.

Remi Slovakov

Slovaška, druga nasprotnica Slovenije v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2018 v Rusiji, se je v današnji prijateljski tekmi v Trnavi z Latvijo razšla z neodločenim izidom 0:0. 

Z enakim rezultatom (0:0) se je končalo tudi srečanje ne preveč dinamično srečanje med Armenijo in Belorusijo.

Poraz Portugalcev

Reprezentanca Bosne in Hercegovine je na gostovanju v Luksemburgu prišla do zmage šele v drugem polčasu (0:3). V 73. minuti je avtogol zabil Maxime Chanot, hitro je prednost podvojil Milan Djurić, končni izid je v sodnikovem dodatku s prostega strela postavil Miralem Pjanić.

Nogometaši Irske so doma minimalno premagali Švico (1:0), edini gol za otočane je v drugi minuti zabil Ciaran Clark.

Cristiano Ronaldo Portugalska Bolgarija prijateljska tekma | Avtor: EPA EPA
Reprezentanca Portugalske je doma presenetljivo klonila proti Bolgariji (0:1), za katero je zadetek zabil naturalizirani Brazilec Marcelinho v 19. minuti. Sredi drugega polčasa je Cristiano Ronaldo zapravil enajstmetrovko za izenačenje. 

Prijateljske tekme, izidi:

Nizozemska - Francija 2:3 (0:2)
De Jong 47., Afellay 86.; Griezmann 6., Giroud 13, Matuidi 88.

Slovaška - Latvija 0:0 (0:0)

Luksemburg - BiH 0:3 (0:0)
Chanot/ag 73., Djurić 75., Pjanić 92.

Irska - Švica 1:0 (1:0)
Clark 2.

Armenija - Belorusija 0:0 (0:0)

Portugalska - Bolgarija 0:1 (0:1)
Marcelinho 19.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.