Šport > Nogomet
67 ogledov

Zadnji finalistki Eura remizirali v Vidmu

Italija Španija prijateljska tekma Friuli Videm minuta molka za bruseljske žrtve EPA
V derbiju večera pripravljalnih obračunov je Italija v Vidmu remizirala s Španijo. Aktivne so bile štiri izbrane vrste, s katerimi se bo Slovenija pomerila v bližnji prihodnosti.

Na prenovljenem stadionu Friuli v Vidmu je Italija gostila Španijo, ponovotev finala Eura 2012 pa se je končala z remijem (1:1). Gostitelje je v 68. minuti v vodstvo popeljal Lorenzo Insigne, deset minut pred koncem je izenačil Aritz Aduriz.

Krvniki Slovenije v dodatnih kvalifikacijah za Euro 2016 - Ukrajinci, so v Odesi odpravili Ciper (1:0), zadetek je v 40. minuti zabil Taras Stepanenko. Grčija je z 2:1 ugnala Črno goro, z enakim izidom je Danska premagala Islandijo.

Naslednji tekmici Slovenije neporaženi

Severna Irska, ki se bo v ponedeljek v Belfastu pomerila s Slovenijo, je na prijateljski tekmi v Cardiffu z Walesom, za katerega Gareth Bale ni nastopil, igrala neodločeno (1:1). Za Severne Irce je bil uspešen Craig Cathcart v 60. minuti, za Wales pa Simon Church v 89. z bele točke.

Tako Severna Irska kot Wales bosta letos poleti igrala na evropskem prvenstvu v Franciji. Wales bo igral v skupini B skupaj z Anglijo, Rusijo in Slovaško, Severna Irska pa v skupini C skupaj z Nemčijo, Ukrajino in Poljsko.

Švedi so v Antalyi na prijateljski tekmi s Turčijo brez Zlatana Ibrahimovića izgubili (2:1). Za Švedsko, ki se bo v okviru priprav na evropsko prvenstvo 30. maja pomerila s Slovenijo, je edini gol dosegel Andreas Granqvist v 74. minuti. Za Turke je dvakrat zadel Cenk Tosun - v 32. in 81. minuti.

Zmaga Škotov, remi Malte

Škotska, ena tekmic Slovenije v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018, je na prijateljski tekmi v Pragi odpravila Češko (0:1). Edini strelec na tekmi je bil Ikechi Anya v 10. minuti.

Malta, prav tako ena od konkurentk varovancev Srečka Katanca v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018, je na prijateljski tekmi v Ta' Qualiju proti Moldaviji igrala 0:0. Priložnosti na tekmi so bile redke, posebej z domače strani, ki je igrala v postavitvi 5-3-2.

Prijateljske tekme:

Malta - Moldavija 0:0 (0:0)
Ukrajina - Ciper 1:0 (1:0)
Estonija - Norveška 0:0 (0:0)
Danska - Islandija 2:1 (0:0)
Grčija - Črna gora 2:1 (0:0)
Turčija - Švedska 2:1 (1:0)
Wales - Severna Irska 1:1 (0:0)
Italija - Španija 1:1 (0:0)
Češka - Škotska 0:1 (0:1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.