Šport > Nogomet
17 ogledov

Prijateljski remi Celja in Domžal

Igralci na tekmi med Celjem in Gorico Simon Maljevac
Nogometaši Gorice so v 19. kolu Prve lige TS visoko premagali Triglav (5:1). Zavrč je z zmago v Ljudskem vrtu vnovič ujel priključek z vrhom lestvice, Rudar z evrogoloma Eterovića ugnal zmaje, Celjani in Domžalčani remizirali (0:0).

Odigrana je bila še zadnja, preložena, tekma 19. kola prve slovenske nogometne lige. Celjani so vendarle prebrodli epidemijo in se doma pomerili z gosti iz Domžal. Ekipi na lestvici z enakim točkovnim izkupičkom zasedata 7. in 8. mesto, tudi po tej tekmi pa se zadeve niso obrnile.

Tretje srečanje med tema dvema ekipama v tej sezoni, je še drugič ponudilo enak rezultat, 0:0. Skupno je to že tretji zaporedni dvoboj teh dveh ekip v Celju, ki se je končal brez zadeetka. Tako Celje kot Domžale s to točko nista pridobila mest na lestvici, sta se pa približala šestouvrščeni Olimpiji na zgolj točko zaostanka.

Zavrč vzel mero prvakom

Nogometaši Zavrča so na gostovanju v mariboru še enkrat dokazali, da so se sposobni kosati z najboljšimi v slovenski prvi ligi. Z zmago proti Mariboru s 4:3 so spet ujeli priključek s samim vrhom ligaške razpredelnice.

Gostje so že v samem začetku srečanja pokazali namero, saj so povedli že v prvi minuro povedli prek Mihe Kokola, ki je izkoristil lep predložek v kazenski prostor nasprotnika. Mariboru je do konca polčasa uspelo izid preobrniti z zadetki Mitje Vilerja in Nusmirja Fajića, kljub temu, da je nekaj minut pred koncem prvega dela rdeč karton prejel Damjan Vukliševič.

Štirje goli v drugem polčasu

Gostje so drugi polčas otvorili na podoben način kot v prvem, saj so prek Dina Kresingerja izid poravnali na dve. Po dveh tretjinah tekme je zaradi grobega prekrška moram v slačilnico nogometaš Zavrča Josip Golubar, a to ni ustavilo njegovih soigralcev. Doris Kelenc in Jure Matjašic sta namreč psokrbela, da je bil zadetek Marcosa Tavares v zaključku tekme zgolj znižujoče narave in lanski drugoligaš je vnovič vknjižil tri točke. 

Novogoričani so še tretjič v sezoni premagali Kranjčane, prvi tekmi so dobili z 1:0 in 3:1, tokrat pa so na Gorenjskem poskrbeli za "petardo". Za Primorce je bila to druga zmaga v nizu, Triglav pa je prvič po štirih prvenstvenih tekmah okusil grenkobo poraza. Gorica se je tako utrdila v zgornjem delu lestvice, Triglav pa po 12. porazu ostaja zadnji, dve točki za predzadnjo Krko.

Coda zabil deveti in deseti gol v prvenstvu

Novogoričani so povedli že v četrti minuti. Edvin Zolić je kot zadnji branilec izgubil žogo, do katere je prišel Massimo Coda, preigral vratarja Darjana Curanovića in zadel v prazno mrežo. Domači so nato poskusili s streloma Dinnyuya Kongnyuya in Bernarda Stjepanovića, a je prvi meril nenatančno, drugemu pa je prosti strel z več kot 30 metrov Alex Cordaz ubranil.

Sledilo je obdobje raztrgane igre na obeh straneh, v 40. minuti pa so gosti podvojili prednost. Gianvito Misuraca je podal v kazenski prostor, žoga je zletela mimo vseh domačih igralcev in se znašla pri Codi, ki je zadel še drugič na tekmi in skupno desetič v prvenstvu.

Bazzofia zadel v prazno mrežo, častni zadetek domačih

Po nekaj bolj ali manj nenevarnih strelih v uvodu drugega polčasa so Novogoričani praktično odločili tekmo v 57. minuti, ko je ob svojem prvem stiku gol dosegel Daniele Bazzofia, ki je le nekaj trenutkov pred tem prišel v igro. Gianluca Lapadula je izvedel prosti strel, Curanović je žogo odbil le do Bazzoffie, ki je zadel v prazno mrežo za 3:0.

Le pet minut pozneje se je med strelce vpisal še Misuraca, ki je unovčil novo napako Zolića in brez težav premagal Curanovića. V 65. minuti se je sam pred Curanovićem znašel še Lapadula, a na koncu mu ni uspelo z lobom presenetiti kranjskega vratarja. V 76. minuti so domači znižali zaostanek, ko je po kotu Vlada Šmita z glavo zadel Lamin Diallo. Toda Novogoričani so hitro spet pobegnili na štiri gole prednosti, za končnih 5:1 je znova zadel Bazzoffia, tokrat iz bližine in z malce sreče po podaji Nabila Taiderja.

Olimpija doma z novo ničlo

Velenjski Rudar je na Stožicah z 3:0 opravil z ljubljansko Olimpijo. Junak zmage nad zmaji je bil Mate Eterović, ki je z dvema lepima zadetkoma poskrbel za nove tri točke Velenjčanov, le nekaj minut kasneje pa je zadnji žebelj v krsto Olimpije zabil Matej Podlogar.

Prvi zadetek je padel v 18. minuti, ko je Eterović z izjemnim zadetkom matiral vratarja Elvisa Džafića. Ta je moral nekdanjemu nogometašu Mure priznati premoč tudi 14 minut kasneje, ko ga je ta prelisičil iz prostega strela. Vratar Olimpije je sicer svoje mesto ob polčasu zaradi poškodbe prepustil Aleksandru Šeligi. Domači poti do zadetka niso našli, jo je pa ob koncu srečanja uzrl Matej Podlogar in postavil končni izid srečanja.

Prva liga TS, 19. kolo:

Triglav : Gorica 1:5 (0:1)
Diallo (76); Coda (4, 40), Bazzofia (57, 79), Misuraca (62)

Maribor : Zavrč 3:4 (2:1)
Viler (30), Fajić (45), Tavares (93); Kokol (1), Kresinger (47), Kelenc (76), Matjašic (90)
RK: Vukliševič (43); Golubar (60)

Olimpija Ljubljana : Rudar Velenje 0:3 (0:1)
Eterović (18, 32), Podlogar (87) 

Celje : Domžale 0:0

Komentarjev 1
  • Žurnalček 08:19 02.december 2013.

    Tale Zavrč je pa tolk od vraga , da bi tudi z devetimi igralci nasul golov MB ravno toliko , kot je potrebno za zmago. A ni Zavrč na Štajerskem ? Dejte no mal pogledat v stavnice .