Šport > Nogomet
53 ogledov

Prijeli četrtega napadalca na sodnika

rdeči karton EPA
Po tragičnem napadu na nogometnega sodnika na Nizozemskem, ki je zaradi hudih poškodb glave umrl, je danes policija v Amsterdamu prijela še četrtega napadalca. Trojico mladoletnikov so pridržali takoj po napadu, tudi četrti storilec pa je star le 16 let.

Nizozemsko je konec tedna pretreslo nerazumno dejanje mladih nogometašev. Člani kadetskega moštva iz predmestja Amsterdama so po tekmi pretepli 41-letnega stranskega sodnika, ki je zaradi hudih poškodb glave v ponedeljek v bolnišnici umrl.

Nizozemska nogometna zveza (KNVB) je za ta teden dopovedala vse dogodke na amaterski ravni, na profesionalnih tekmah pa se bodo nesrečnega sodnika spomnili z minuto molka in žalnimi trakovi.

Do napada je prišlo po tekmi amsterdamskih amaterskih ekip Buitenboys in Nieuw Sloten. Po prvih podatkih policije so sodnika, ki je v klubu svojega sina delal kot prostovoljec, napadli trije igralci ekipe Nieuw Sloten, dva 15-letnika in en 16-letnik, zdaj pa so pridržali še četrtega mladoletnika, ki je osumljen sodelovanja v napadu.

Komentarjev 1
  • feferon 15:18 07.december 2012.

    Kaj pa na to pravi naš Gorenak? A njihova mladina je pa po lepo janševsko vzgojena?