Šport > Nogomet
11 ogledov

Navijač na zelenici napadel vratarja

chris kirkland napad Youtube
Vratar nogometnega kluba Sheffield Wednesday Chris Kirkland je na petkovi tekmi proti Leeds Unitedu doživel neprijetno presenečenje. Na zelenico je namreč pritekel navijač nasprotne ekipe in se fizično znesel nad čuvajem mreže. Policija ga je dva dni kasneje aretirala.

Samo nekaj sekund po izenačujočem zadetku za Leeds United je na zelenico pritekel navijač gostujoče ekipe in napadel vratarja Sheffield Wednesdaya. Chris Kirkland je tekmo lahko nadaljeval, incident pa bi se lahko hitro končal z bolj resnimi posledicami.

''Razočaran sem bil, ker sem prejel gol in gledal sem v tla. Ko sem pogledal gor, sem opazil, da nekdo prihaja proti meni. Mislil sem, da me bo ozmerjal, nato pa me je napadel z obema rokama. Bil sem šokiran,'' je povedal Kirkland in nadaljeval:

'Šokiran sem bil, saj nikoli ne veš, kaj bi lahko imel v rokah. Občutek je bil čuden zaradi adrenalina, ki ga občutiš na tako pomembni tekmi. Pomislil sem na svojo družino. Zagotovo ni lep občutek, če pomisliš, da je moja hčerka videl takšen napad. Želim, da oblasti raziščejo, kaj se je zgodilo, in primerno ukrepajo, saj bi se lahko hitro zgodilo kaj bolj resnega. Žalostno je, da je incident zasenčil dobro predstavo na zelenici.''

chris kirkland napad | Avtor: Youtube Youtube

Policija navijača že aretirala

Angleške oblasti so že aretirale 21-letnega navijača, ki je napadel Kirklanda. ''Policija South Yorkshira vodi preiskavo, moški pa za zdaj ostaja v skrbstvu policije,'' so sporočili možje v modrem. Incident preiskuje tudi angleška nogometna zveza, iz tabora Sheffield Wednesday, kjer igra tudi reprezentant Nejc Pečnik, pa že prihajajo zahteve po strogi kazni, ki vključujejo prepoved obiska nogometnih tekem in zaporno kazen.

Dejanje navijača so obsodili tudi pri Leedsu. ''Nogometni klub Leeds United obsoja dejanje navijača, ki je na Hillsboroughu napadel Chrisa Kirklanda in se za incident opravičuje,'' so zapisali v izjavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.