Šport > Nogomet
21 ogledov

Srbi za pretep okrivili Angleže

srbija anglija u21 Youtube
Nikola Ninković, član srbske reprezentance do 21 let, je priznal, da je bilo ravnanje domačih nogometašev po porazu v Kruševcu neprimerno. Mladi nogometaš pa je dodal, da je za pretep odgovoren Danny Rose, ki naj bi neprimerno gestikuliral v smeri domačih navijačev.

Nogometaš Partizana Nikola Ninković je bil eden glavnih akterjev pretepa med nogometaši Srbije in Anglije, v katerega so se vmešali še člani strokovnega štaba obeh moštev.

Uefa je zaradi neprimernega ravnanja obeh ekip že vložila obtožnico, medtem ko Srbe bremeni še domneven sum rasizma s strani njihovih navijačev. Ninković trdi, da je za incident odgovoren Danny Rose. Na angleški strani pa vztrajajo, da je bil njihov nogometaš tarča opičjih vzklikov. ''Trikrat ali štirikrat je našim navijačem kazal neprimerne geste. Njegova reakcija me je razjezila, zato sem stekel do njega, da bi mu povedal, zakaj tega ne sme početi. Nisem ga želel udariti ali užaliti. Stopil sem do njega in ga odrinil. Vem, da sem ravnal napačno in bom zato kaznovan. Upam, da kazen ne bo prevelika,'' je povedal Ninković.

srbija anglija u21 | Avtor: Youtube Youtube
Angleška nogometna zveza je Uefi že posredovala vse dokaze, vključno z videoposnetki, ki podrobno razkrivajo dogajanje na zelenici. Generalni sekretar angleške zveze Alex Horne je izrazil dvom v prihodnost nogometnih tekem v Srbiji. ''Šokirani in zgroženi smo bili nad sramotnim dogajanjem v Srbiji. Naši igralci in osebje so bili podvrženi rasizmu in nasilju. Kar se je zgodilo, je nesprejemljivo. Jasno je, da moramo stopiti v bran Dannyju Roseu, ki je moral z igrišča zaradi lastnih frustracij, saj je bil tarča rasisma,'' je zapisal Horne in dodal, da bo v prihodnosti potrebno razmisliti o tekmah, ki naj bi potekale v Srbiji.

Srbska nogometna zveza je že zanikala obtožbe o rasizmu in še enkrat opozorila na nešportno vedenje Dannyja Rosea, ki se je v 94. minuti namesto slavju zadetka posvetil ''obračunavanju'' z navijači.

Komentarjev 1
  • sweetdogs 16:40 18.oktober 2012.

    "Srbska nogometna zveza je že zanikala obtožbe o rasizmu..." hehe Srbi pa že ne... po razvoju na nivoju neandertalcev...