Šport > Nogomet
950 ogledov

"Proti Barçi smo izpadli, ker ni bilo VAR-a, izločili so nas sodniki"

unai emery Epa
Sloviti trener je našel kar nekaj razlogov, da mu v zadnjem času ni uspevalo.

Nekdanji trener PSG-ja Unai Emery, ki je kasneje vodil tudi Arsenal, je prepričan, da v sezoni 2016/17 s Francozi ne bi izpadel v osmini finala lige prvakov, če bi takrat v tem tekmovanju že uporabljali VAR.

Parižani so takrat na prvi tekmi Barcelono premagali s 4:0, nato pa so visoko klonili v Kataloniji. Edinson Cavani je zabil pomemben zadetek v gosteh, vendar je pariška obramba v zadnjih minutah tekme klonila kar trikrat, dvoboj pa se je končal z zmago Barcelone s 6:1. Šlo je za enega največjih preobratov v izločilnih bojih lige prvakov.

Po mnenju Francozov so na izpad vplivale tudi sporne sodniške odločitve. "Osvojil sem prvenstvo, štiri domače pokale, dva superpokala, a glavni cilj je bila liga prvakov. Na prvi tekmi smo izgledali super, v drugi pa smo bili izločeni, ker ni bilo VAR-a. Očitno je, da so nas izločili sodniki. Zamudil sem priložnost, da bi postal najboljši trener na svetu. Drugo leto nas je izločil branilec naslova Real, po mojem mnenju tudi zaradi čudnih sodniških odločitev na prvem dvoboju. Če povzamem: prvo leto so nas zaustavili sodniki, drugo leto branilec lovorike in kasnejši prvak, " je v intervjuju za France Football dejal Emery.

Bask je bil ključen za kasnejši prihod Neymarja. "Vedno sem čutil podporo predsednika Nasserja. Ko je še razmišljal o prihodu Neymarja, je bilo na meni, da mu pojasnim, kako bomo okoli njega zgradili ekipo. S tako izjemnim igralcem ne morete reči, da se mora on prilagoditi ekipi. Morate jo prilagoditi njemu. Če mu to ne omogočite, ne bo prišel."

Emery je kasneje hitro ostal brez službe, nato pa sedel na klop Arsenala. "Klub je bil v padanju, to smo zaustavil, Če pogledate, tudi po mojem odhodu rezultati niso boljši," je precej samovšečno dejal baskovski trener, ki si s tem ni pridobil novih občudovalcev pri topničarjih. Navijači so sicer kar nekaj časa zahtevali njegov odhod po vsega letu sodelovanja, igra je bila porazna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.