Šport > Nogomet
35 ogledov

Kakšen debi - Zajc zabil dva za Olimpijo!

olimpija gol veselje Saša Despot
Olimpija je dosegla še svojo šesto zaporedno zmago v Prvi ligi, tokrat je ugnala Muro s 3:1, junak pa je bil debitant v majici zmajev, Miha Zajc, ki je zabil dva lepa gola. Domžale so v zadnji minuti na Bonifiki pokvarile debitantski nastop Rodolfa Vanolija na klopi Kopra. Celje in Gorica sta še naprej v strelski krizi, razšla sta se brez golov.

Ljubljanski nogometaši nadaljujejo svoj pohod. Zadnjeuvrščena Mura je šesto zaporedno zmago zeleno-belih preprečevala le v prvem polčasu, v drugem pa je zablestel novinec v ljubljanski ekipi Miha Zajc, ki je z dvema zadetkoma svoji ekipi priigral nove tri točke za utrditev drugega mesta na prvenstveni lestvici. Mura ostaja zadnja.

Olimpija Koper Andrej Razdrh | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Ekipi sta tekmo začeli precej enakovredno, a v napadu so bili nevarnejši gosti. Najlepšo priložnost so zapravili v sedmi minuti, ko je Damjan Bohar v dvoboju iz oči v oči z Aleksandrom Šeligo streljal mimo vrat. V nadaljevanju je dvakrat domača vrata ogrozil še Dragan Jelić, a je prvič meril previsoko z roba kazenskega prostora, drugič pa je žogo poslal le malce mimo cilja. Domači napadalci na drugi strani niso bili posebej strelsko razpoloženi, šele v 25. minuti je Nik Omladič s 17 metrov sprožil malo mimo vrat vrat gostov.

Toda niti to ni zbudilo napadalne sle ljubljanske ekipe, muraši so bili v tem pogledu še vedno konkretnejši in za trud nagrajeni v 40. minuti, ko je Erik Janža podal iz kota, žoga se je odbila do Jelića, ki je z desetih metrov močno sprožil in matiral Šeligo. Vodstvo pa ni dolgo trajalo. Omladič je v 44. minuti izvedel prosti strel s 30 metrov nekoliko z desne strani, žoga se je odbila pred vratarjem Filipom Drakovićem in tako zmedla doslej enega najboljših igralcev Mure v sezoni.

Gostitelji, boljši v uvodu drugega polčasa, so povedli v 52. minuti, ko je Miha Zajc, debitant v članski ekipi Olimpije, na desni strani kazenskega prostora lepo ustavil globinsko podajo, preigral svojega čuvaja in nato z diagonalnim strelom ukanil še Drakovića. Zajc je poskusil z volejem še v 56. minuti, vendar je vratar Mure žogo odbil v kot. Mladi, 18-letni Olimpijin vezist je še več pozornosti nase usmeril v 67. minuti, ko je povišal na 3:1 z lepim strelom s 17 metrov, s katerim je žogo le malce z leve strani poslal v nasprotni zgornji kot.

Le štiri minute pozneje bi zeleno-beli lahko vodili že s 4:1, a je William Franklin Vicente iz bližine žogo poslal mimo vrat. Murina ladja se je dokončno potopila v 77. minuti, ko je po besednem obračunavanju z Blažem Božičem drugi rumen karton dobil Stanley Aborah in tako moral predčasno z igrišča. V končnici tekme sta imeli ekipi še po eno lepo priložnost. Pri Muri jo je v dvoboju s Šeligo zapravil Mate Eterović v 82., pri Olimpiji pa Nikola Nikezić, ki je v 86. minuti žoga tudi ob "pomoči" Drakovića zletela malce mimo vrat.

Olimpija Koper Mavrič Rožič Denis Popović | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Poraz drugega debitanta

Koprski nogometaši so kljub osvežitvi na trenerskem stolčku, Milivoja Bračuna je zamenjal Rodolfo Vanoli, doživeli nov, tretji zaporedni poraz. Pred domačimi gledalci so točko izgubili v izdihljajih tekme, odnesel pa jim jo je Zeni Husmani. Ta je tako poskrbel za sedmo zmago Domžal, s katero se je četa Stevana Mojsilovića utrdila na tretjem mestu. Zdaj do tega kroga četrtemu Kopru beži za štiri točke (22:18).

Po uvodnem otipavanju so gosti povedli v 14. minuti. Jure Balkovec je žogo podal iz kota, Denis Halilović pa je po strelu z glavo premagal koprskega vratarja Ermina Hasića. V 33. minuti je dobro s prostega strela s 25 metrov meril Balkovec, vendar je žoga končala za kak centimeter preko domačih vrat. Zadnje minute prvega polčasa so pripadle domačim. Po strelu Miroslava Čovila z glavo v 39. minuti je minuto pozneje po kotu Milan Bubalo zatresel prečko gostujočega gola.

V drugem polčasu so prvi zagrozili gosti. Goran Vuk je pobegnil koprski obrambi, prišel sam pred Hasića, vendar je bil slednji v dvoboju iz oči v oči uspešnejši. Šest minut pozneje je z roba kazenskega prostora dobro sprožil Aleks Pihler, Hasić pa se je izkazal z dobro obrambo. Nato pa so Primorci izid poravnali. V 77. minuti je Matej Pučko prejel žogo na robu kazenskega prostora na levi strani, potem pa mojstrsko, v slogu Italijana Alessandra del Piera iz najboljših časov, očistil pajčevino v vratih Gregorja Zabreta.

Zadetek je dal domačim krila, tako da so močno pritisnili. V 83. minuti je Denis Popovič streljal z 18 metrov le malce čez vrata Domžal. Pred vratarjem Zabretom je bilo še nekajkrat vroče, vendar je domžalska obramba vedno znova razčistila nevarne situacije. Ko se je že zdelo, da se bo tekma končala brez zmagovalca, pa sta rezervista Saša Aleksander Živec, ki je bil v vlogi podajalca, in Husmani v vlogi strelca priigrala Domžalam veliko zmago.

medved celje maribor pokal finale stožice | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Še naprej neučinkoviti Celjani

V enainsedemdesetem medsebojnem obračunu so se nogometaši Celja in Gorice razšli brez zmagovalca, kar se je sicer zgodilo že četrtič zapored na tekmah teh dveh tekmecev. Obenem so Celjani še peto tekmo zapored končali brez zadetka. Priložnosti je bilo malo, še v tistih redkih pa so bili napadalci premalo spretni. Čeprav sta si obe ekipi po porazih v 12. krogu želeli zmage, pa so gledalci ostali brez golov.

V prvem polčasu so imeli uvodoma več od igre Celjani, vendar so Novogoričani hitro vzpostavili ravnotežje na igrišču in bili bližje zadetku. V šesti minuti tekme je Benjamin Verbič poslal žogo mimo vrat goriškega vratarja Vasje Simčiča. Verbič se je sam znašel pred goriškimi vrati, a je Mbida Bindzi celjskega igralca oviral ravno toliko, da je ta zgrešil. Štiri minute kasneje je z 20 metrov poskusil Miha Korošec, a je bil Simčič spet na mestu.

V 14. minuti so nevarno zapretili gostje. Lepo priložnost je imel Dejan Žigon, vendar je vratar Matic Kotnik njegovo namero dobro prebral. Žigon je bil nevaren tudi tri minute pozneje, vendar je približno 600 gledalcev na Areni Petrol spet ostalo brez zadetka. V 23. minuti je bil za vodstvo domačih premalo natančen Sebastjan Gobec. Osem minut kasneje je proti celjskim vratom streljal Amadej Vetrih, Kotnik je žogo odbil, Žigon pa jo je poslal preko praznih vrat. V 40. minuti je znova poskusil Vetrih, a je žoga zletela mimo vrat.

Tudi drugi polčas so bolje začeli domači. Gobec je v kazenski prostor podal lep predložek, Nikola Ivanović je poskusil z glavo, a je Simčič žogo zlahka ujel. Ivanović je zaposlil Simčiča tudi v 64. in 65. minuti, a je gostujoči čuvaj mreže obakrat ostal nepremagan. Domači so še poskušali, v 82. minuti je izid skušal spremeniti Gobec, a tudi takrat je ostalo pri nespremenjenem izidu, saj je Simčič žogo odbil. Do konca tekme priložnosti ni bilo več veliko, tako da sta ekipi osvojili po točko.

Prva liga, 13. kolo:

Olimpija : Mura 3:1 (1:1)
Omladič (44), Zajc (52, 67); Jelić (40)
RK: Opoku Aborah (77/Mura)

Luka Koper : Domžale 1:2 (0:1)
Pučko (77); Halilović (14), Husmani (90)

Celje : Gorica 0:0 (0:0)

Nedelja:
Triglav : Maribor
Aluminij : Rudar

Komentarjev 1
  • vico 23:10 06.oktober 2012.

    to je dobra popotnica za mb,da jih mal...olimpija rulessssssssssssssssss