Šport > Nogomet
320 ogledov

Koper zabil v 90. minuti, Radomlje glavne v občini

Mario Kvesić FC Koper NK Celje Facebook Celjani ostajajo neporaženi.
V Kopru in Domžalah sta bili odigrani sklepni tekmi 8. kola elitne slovenske nogometne lige.

Nogometaši Kopra in Celja so na Bonifiki igrali izenačeno (1:1), Primorci so gol za izenačenje zabili ob koncu tekme. "Grofi" so ostali na vrhu in so še neporaženi, Koper je tik za njimi.

Po uvodnih minutah so Celjani prevzeli pobudo in imeli v 14. minuti prvo resnejšo priložnost po močnem strelu Luke Bobičanca, Jan Koprivec pa je dobro posredoval. So pa izbranci Alberta Riere, ki še naprej pogrešajo Denisa Popovića, povedli v 16. minuti, ko je po podaji Žana Karničnika malce z desne strani kazenskega prostora z diagonalnim strelom zadel Mario Kvesić.

Koprčani, ki imajo v svojih vrstah tudi nekaj težav s poškodbami, so prvič resneje zagrozili v 25. minuti, ko je poskusil z nizkim strelom Maks Barišić, Matjaž Rozman pa je bil na mestu, Mark Pabai pa je v 29. minuti z roba kazenskega prostora meril dober meter mimo vrat. Do konca polčasa so igralci na obeh straneh sicer še prišli do treh, štirih strelov, ki pa so bili premalo natančni za spremembo izida.

V uvodu drugega polčasa so bili spet živahnejši Celjani, še najbolj nevaren pa je bil poskus Jegorja Pruceva v 56. minuti, ko je meril točno v Koprivca. Bede Osuji je bil pri Kopru nevaren v 67. minuti, ko je za malo zgrešil cilj z leve strani, Koprčani so še naprej pritiskali, Ramazan Orazov pa je v 72. minuti tudi zadel, a iz prepovedanega položaja.

V 83. minuti je imel Barišić novo lepo priložnost za Koper, ko je prišel do strela s slabih desetih metrov, vendar se je izkazal celjski vratar Rozman. Koprska vztrajnost se je obrestovala v 90. minuti, ko je po podaji z desne strani pred golom spretno reagiral Osuji in izid izenačil na 1:1. Gabriel Groznica je malce zatem skorajda poskrbel za preobrat, a le za malo zgrešil celjska vrata.

Občinski derbi Radomljam

Kalcer Radomlje NK Domžale | Avtor: Facebook Facebook

Lokalni obračun Radomelj in Domžal se je končal z zmagoslavjem Radomljanov (3:1), izbranci Oliverja Bogatinova so že prvem polčasu naredili velik korak k zmagi, v drugem pa znali zadržati relativno visoko prednost.

Občinski derbi se je začel z nekaj obetavnimi akcijami na obeh straneh, vendar pravega zaključka ni bilo, tudi v šesti minuti je Luka Baš dobro posredoval po strelu Danijela Šturma, pri domačih pa je nase hitro opozoril Dejan Vokić. So pa Radomljani povedli v 19. minuti, ko je s svojim prvoligaškim prvencem zadel Ivan Krolo, ko je malce z leve strani in preusmerjeni žogi premagal Gašperja Tratnika.

Toda Domžale so hitro odgovorile, ko je s približno 20 metrov udaril komaj 17-letni Luka Topalović in žogo od prečke z roba kazenskega prostora poslal v mrežo Radomljanov. So pa ti odgovorili v 32. minuti, ko je po podaji z leve strani pred golom spretno do strela prišel od hrvaške Gorice posojeni 21-letni napadalec Caio Da Cruz in zadel za 2:1.

Brazilčevemu golu je sledil še tisti Dejana Vokića, svoj prvenec v slovenski ligi je dosegel s strelom s slabih 20 metrov pod prečko. Da Cruz bi lahko v sodniškem dodatku prvega dela še povečal prednost ob slabi obrambi Domžal, a je zadel vratnico.

Uvod drugega polčasa ni ponudil posebnega razburjenja, tudi Domžalčani v želji po lovljenju visokega zaostanka niso odigrali kakšne nevarne akcije. Radomljani so hitro spremenili sistem v bolj obrambnega ob zanesljivi prednosti, medtem ko je Dušan Kosić s klopi Domžal poskusil z menjavami rešiti, kar se je rešiti dalo. Vendar posebnega učinka v ekipi gostov ni bilo, tako da so tokrat domači bolj ali manj brez preglavic zadrževali tri točke. Malce pred koncem bi lahko Dario Kolobarić zmanjšal zaostanek gostov, a je bil Luka Baš spet na mestu.

Prva liga Telemach, 8. kolo:

Koper - Celje 1:1 (0:1)
Kalcer Radomlje - Domžale 3:1 (3:1)
Olimpija Ljubljana - Maribor 2:1 (1:0)
Mura - Bravo Ljubljana 1:1 (1:0)
Aluminij Kidričevo - Rogaška 1:2 (0:2)

LESTVICA:
1. Celje 17
2. Koper 16
3. Olimpija Ljubljana 15
4. Maribor 11
5. Bravo Ljubljana 11
6. Kalcer Radomlje 7
7. Mura 7
8. Domžale 5
9. Rogaška 5
10. Aluminij Kidričevo 4

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice