Šport > Nogomet
106 ogledov

Zavrč Olimpiji vzel dve točki

Olimpija Zavrč PLTS NK Zavrč/Facebook
Nedeljski spored Prve lige se je začel z remijem med Krko in Celjem (1:1). Olimpija je na domačem igrišču le remizirala proti Zavrču (1:1). Krško je z novo zmago, tokrat v Kopru (0:1), vse bližje obstanku.

Ljubljanska Olimpija tudi po sedmi tekmi spomladanskega dela ostaja neporažena. A danes le po zaslugi borbenosti v zadnjih trenutkih in obilici sreče. Zavrč je bil tisti, ki je Ljubljančane večino tekme umiril, nekoliko srečno dosegel vodilni zadetek, domači pa so po neprepričljivi igri šele v sodniškem dodatku prišli do točke. To pomeni, da zdaj Mariborčanom bežijo le še za dve točki. Zavrč, katerega trener, povratnik Slavko Matić je še vedno neporažen na klopi haloškega kolektiva, ostaja peti.

Zavrč je bil v prvi polovici polčasa konkretnejši, prišel do nekaj strelov, ki pa so bili kljub ugodnim položajem nenatančni. Olimpija, ki kljub večji posesti žoge ni delovala najbolj prepričljivo, je le poredkoma zagrozila, zato pa v 34. minuti zapravila dotlej najlepšo priložnost. Rok Kronaveter je pred vrata Zavrča poslal natančno podajo, povsem osamljen je do strela z glavo prišel Blessing Eleke, a to naredil slabo, po šibkem udarcu je žoga končala v naročju Matije Kovačića.

V drugem polčasu je Olimpija na trenutke pritisnila, prišla do nekaj strelov, a igra na sredini je bila nepovezana. Zavrč ni imel prevelikih težav z ustavljanjem ljubljanskih napadov, za nameček pa v 69. minuti povedel. Lovro Cvek je prišel do žoge na desni strani kazenskega prostora, skušal podati pred vrata, a pri tem zadel koleno Elekeja, tako da je žoga spremenila smer in ob bližnji vratnici presenetila Aleksandra Šeligo.

Olimpiji še naprej nikakor ni steklo, v 80. minuti pa je morda nekoliko sebično protinapad zaključil Martin Mimoun, ki je z roba kazenskega prostora meril malce premalo natančno. Ko je že kazalo, da je Olimpija v izgubljenem položaju, saj so Zavrčani pridno prekinjali akcije domačih, pa je v tretji minuti sodniškega dodatka do žoge v kazenskem prostoru prišel Eleke, sprožil, zadel Sebastjana Antića, od njega pa se je žoga odbila v mrežo.

Krčani vse bližje obstanku

NK Krško Prva liga beli dresi | Avtor: ePosavje.com ePosavje.com

Krčani so na tretjem zaporednem gostovanju še tretjič zmagali. Po slavju v Domžalah in Celju so danes tri točke odnesli še z Obale. Junak tekme je bil predvsem v prvem polčasu živahni Dino Hotić, ki je tekmo odločil z mojstrskim prostim strelom. Krčani so tako točkovno ujeli šestouvrščene Velenjčane, Koprčanom, ki ostajajo osmi, pa pobegnili že za štiri točke.

V prvem polčasu so bili konkretnejši Krčani, ki so uvodoma dvakrat poskušali prek Luke Volariča, enkrat pa prek Enisa Đurkovića, a so bili vsi trije streli premalo natančni. V 29. minuti pa je z desne strani sprožil Hotić, izkazal pa se je Vjekoslav Tomić. V 35. minuti pa koprski vratar ni imel možnosti. Znova razpoloženi Hotić je namreč izvrstno izvedel prosti strel z več kot 20 metrov in malce z desne strani žogo poslal v zgornji bližnji kot domačih vrat. Žoga je ob tem zadela še prečko. Domači navijači niso mogli uživati v predstavi svoje ekipe, saj ta ni niti enkrat ogrozila vrat Krškega, še več, sprožila ni niti enega strela.

V drugem polčasu so več napadalne angažiranosti pokazali tudi gostitelji, a le redki streli so pomenili nevarnost za izenačenje. Še najboljši je bil tisti iz 81. minute, ki ga je sprožil Ruben Belima, ko je z roba kazenskega prostora meril za kak meter nenatančno. Krčani v drugem delu niso bili tako ofenzivni, strelov je bilo manj kot v prvem polčasu, pravih priložnosti pa gledalci niso videli. Posledično se tudi izid ni spremenil.

Brez zmagovalca na derbiju dna

nogomet Krka Gorica | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Dvoboj ekip Krke in Celja, ki sta pred današnjim obračunom zasedali zadnji dve mesti na lestvici in ki sta med tednom dobili nova trenerja, domači Miloša Kostića, gosti Roberta Pevnika, se je končal brez zmagovalca. Tako Celjani, ki so prekinili niz treh porazov, držijo tri točke prednosti pred Novomeščani, ki so se veselili prve točke po petih porazih.

Celjani so bili v prvem polčasu precej konkretnejši tekmec, a pri strelih niso bili dovolj natančni. Skupaj so jih sprožili osem, še najnevarnejši pa je bil Marko Pajač z dveh prostih strelov, ko je obakrat posredoval Miodrag Mitrović. Ta je ujel tudi žogo po poskusu Damirja Hadžića z glavo, Sunny Omoregie pa je v 28. minuti prav tako z glavo zadel le zunanji del mreže.

Ob še nekaj poskusih Celjanov velja izpostaviti še Pajačev strel ob koncu polčasa, ki ga je Mitrović obranil z glavo, tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom pa je Krka prišla do svoje edine prave priložnosti, ko je streljal Filip Dangubić malce z leve strani kazenskega prostora, toda žogo zadel slabo in jo poslal mimo nasprotne vratnice.

V drugem polčasu so bile priložnosti uvodoma redke, prvi pa je znova zagrozil Pajač, spet s prostega strela in spet je bil na mestu Mitrović. Toda ta ni imel možnosti v 68. minuti. Takrat je Tilen Klemenčič podal v sredino kazenskega prostora, kjer je bil znova Pajač in s strelom po tleh ugnal Krkinega vratarja. A vodstvo ni trajalo dolgo, že pet minut pozneje je po podaji Josipa Fučka iz kota z glavo iz bližine zadel Alen Vučkić.

V 86. minuti so imeli Celjani izjemno priložnost za novo vodstvo, najprej je Hadžić neoviran slabo streljal iz bližine, tako da je Mitrović žogo z nogo odbil, Tilen Klemenčič pa jo je nato poslal mimo vrat.

Prva liga TS, 29. kolo:

Maribor - Domžale 2:1 (1:0)
Novaković 22., Defendi 59.; Mance 89.

Rudar Velenje - Gorica 1:0 (1:0)
Jahić 41.

Celje - Krka 1:1 (0:0)
Vučkić 73.; Pajač

Olimpija - Zavrč 1:1 (0:0)
Eleke 94.; Eleke 69./ag

Luka Koper - Krško 0:1 (0:1)
Hotić 35.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.