Šport > Nogomet
21 ogledov

Prvenec Krhina med italijansko elito

Reme Krhin
1/12
Reuters
Rene Krhin se je ob gostujoči zmagi Bologne proti Laziu s 3:1 prvič v karieri vpisal med strelce v Serie A. Vodilni Milan je na San Siru z 2:0 odpravil Lecce in prednost pred drugovurščenim Juventusom, ki je remiziral na gostovanju pri Genoii (0:0), povišal na štiri točke. Roma je na edini sobotni tekmi Serie A premagala Palermo z novim golom mladega Fabia Borinija (1:0).

Rene Krhin je že nekaj časa tarnal nad svojim statusom pri Bologni. Slovenski reprezentant je bil ob tem ves čas prepričan, da bo ob prvi priložnosti pokazal vse svoje znanje in dokazal, da mu je mesto v prvi enajsterici. Sodeč po predstavi na rimskem Olimpicu je Krhin držal besedo. Ob zmagi Bologne s 3:1 proti Laziu je bil eden najvidnejših posameznikov v svojem moštvu.

V 60. minuti je z lepim zadetkom z okoli 18 metrov, ko je ustavil odbito žogo, nato pa mirno pogledal, kjer stoji vratar in ga premagal z natančnim strelom v nasprotni kot, dokončno zapečatil usodo moštva slovenskega strokovnjaka Edija Reje. To je bil za Krhina sploh prvi zadetek med italijansko elito, ki se ga je razveselil zelo prešerno. Sodnik pa ga je "nagradil" z rumenim kartonom, saj si je med rajanjem tudi slekel dres. Krhin je sodeloval tudi pri drugem zadetku (Diamanti v 28. minuti) svojega moštva, ko je začel akcijo z lepo globinsko podajo. Gostje so sicer povedli že v 11. miuti, ko je zadel Portanova. Lazio je edini zadetek dosegel v 56. minuti, ko je lastno mrežo zatresel Krhinov soigralec Rubin. Lazio je srečanje končal le z devetimi igralci, saj sta bila izključena tako Matuzalem kot Gonzalez.

Veliko manj razlogov za veselje je imel Samir Handanović. Kapetan slovenske reprezentance je z Udinesejem gostoval pri zadnjeuvrščeni Novari. Navijači zeber so verjetno že vnaprej računali na tri točke, a to je bil račun brez krčmarja. Novara je namreč slavila z 1:0, Handanovića je premagal Jeda.

Milan na vrhu povečuje prednost

Rdeče-črni iz Milana so naredili nov velik korak k naslovu prvaka. Ob zgolj remiju Juventusa proti Genoii (Valterja Birse znova ni bilo v ekipi) so ugnali Lecce z 2:0 in prednost na vrhu povišali na štiri točke.

Za Juventus je bil to že šesti remi na zadnjih sedmih tekmah in čeprav je stara dama še naprej edina brez poraza počasi izgublja stik z vrhom. Milan je v vodstvo že v sedmi minuti popeljal Antonio Nocerino, zmago pa je v 65. minuti potrdil v zadnjem času sijajni Zlatan Ibrahimović.

Roma vztraja: prek Palerma spet blizu Evropi

Sicilijo je v zadnjih dneh pestilo slabo vreme, morda še kot posledica "hurikana Zlatan“, ki je na stadionu Renza Barbere pustošil na zadnji ligaški tekmi (0:4). Tudi Roma je na otoku iskala zmago, s katero bi pozabila na boleč poraz, že drugega zaporednega na ligaških derbijih z Laziem (1:2). Oba trenerja, tako Bortolo Mutti kot Luis Enrique, sta s težavo sestavila prvo postavo, iz katere je domači strateg izpustil Josipa Iličića in ga zamenjal z Eranom Zahavijem.

Roma je povedla iz praktično prvega napada na tekmi, ko je Erik Lamela lepo našel Fabia Borinija, letnik 1991 pa je s svojim devetim ligaškim golom zadel za vodstvo sinov volkulje. Palermo v prvem polčasu ni preveč razvnel domačega občinstva, medtem ko je Lamela lastnonožno povzročal celo vrsto težav pokrpani zadnji vrsti rožnatih. Stvari so se spremenile v nadaljevanju, ki ga je trener Mutti začel z dvojno menjavo in poleg Abela Hernándeza v igro poslal tudi Iličića. Tako Kranjčan kot Urugvajec sta poživila igro domačih, Hernández je enkrat mojstrsko ustrelil z volejem, Iličić pa je potegnil v protinapad in udaril z roba kazenskega prostora, a je vratar Bogdan Lobont njegov strel ukrotil v drugem poskusu

Romunski vratar je v 71. minuti storil veliko napako in se v skoku zaletel s svojim soigralcem Simonom Kjærjem, izpuščene žoge pa Fabriziu Miccoliju ni uspelo poslati v mrežo, oziroma je bil izvrstni Lobont še pravočasno na mestu. Palermo je do konca lovil izenačenje, Iličić je slabih deset minut pred koncem idealno zaposlil kapetana Miccolija, a so malega napadalca Rimljani še pravočasno zaprli. Vroče je bilo tudi v sodnikovem podaljšku, ko bi Palermo kmalu izenačil po podaji iz kota, a je obramba Rome spet rešila vratarja Lobonta.

Prekletstvo Interja končano: zmaga

Claudio Ranieri, čigar glavo so številni že videli na tnalu, si je globoko oddahnil. Inter pa je premagal tokrat "neslovenski" Chievo zahvaljujoč goloma Walterja Samuela in Diega Milita, ki je v prvem polčasu zastreljal enajstmetrovko. Kdo ve, morda bi bilo drugače, če bi slovenska reprezentanta igrala. Tako pa Bojana Jokića sploh ni bilo v ekipi, Boštjan Cesar pa je vso tekmo preždel na klopi.

V Neaplju se je zares izplačalo kupiti vstopnico, gledalci so videli osupljivih devet golov. Zanimivo: za Napoli so bili vsi strelci različni, za Cagliari pa je vse tri zabil Joaquin Larrivey.

Italijanska liga, 27. kolo:

Chievo : Inter Milan 0:2 (0:0)
Samuel (87), Milito (90)
Cesar je bil na klopi, Jokića (oba Chievo) ni bilo v ekipi.

Napoli : Cagliari 6:3 (3:1)
Hamšik (10), Cannavaro (19), Astori (30, a. g.), Lavezzi (56), Gargano (70), Maggio (84); Larrivey (37, 77, 90)

Palermo : AS Roma 0:1 (0:1)
Borini (3)
Iličić je igral od 46. minute, Bačinovića (oba Palermo) ni bilo v ekipi.

Catania : Fiorentina 1:0 (0:0)
Lodi (58/11-m)

Genoa : Juventus 0:0
Valterja Birse (Genoa) ni bilo v ekipi.

AC Milan : Lecce 2:0 (1:0)
Nocerino (7), Ibrahimović (65)

Atalanta : Parma 1:1 (1:0)
Manfredini (5); Paletta (55)

Cesena : Siena 0:2 (0:0)
Brienza (75), Bogdani (81)
Bogdani (Siena) je v 75. miuti zapravil enajstmetrovko.
RK: Ceccarelli (74/Cesena)

Lazio : Bologna 1:3 (0:2)
Rubin (56/ag); Portanoca (11), Diamanti (28), Krhin (60)
RK: Matuzalem (43/Lazio), Gonzalez (59/Lazio)
Rene Krhin (Bologna) je igral celotno srečanje in si v 61. minuti po preveč burnem proslavljanju zadetka prislužil rumeni karton.

Novara : Udinese 1:0 (1:0)
Jeda (16)
Samir Handanović (Udinese) je branil celotno srečanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.