Šport > Nogomet
30 ogledov

Reja ob porazu Lazia izpostavil Iličića

sneijder inter
1/14
EPA
Trener Lazia Edy Reja je po blamaži Lazia pri Palermu izpostavil učinek Josipa Iličića. Kranjčan je trenerja slovenskih korenin spravljal ob živce z igro za obema napadalcema. Za Juventus je med vikendom prvi gol zabil Andrea Pirlo, AC Milan pa se je z lahko zmago pri Ceseni vrnil na vrh lestvice.

"Bili smo prepričani v to, da bomo igrali dobro, ampak ni nam uspela dobra tekma," je po visokem porazu Lazia (1:5) pri Palermu razlagal trener sinjemodrih Edy Reja. Strateg primorskih korenin je še posebej izpostavil slovenskega reprezentanta Josipa Iličića, ki je blestel na svojem "naravnem" položaju za obema napadalcema Fabriziem Miccolijem in Ivanom Budanom. "Iličić se je veliko gibal na položaju za napadalcema, ni bil 'referenca', tako da nismo mogli zadržati njihovega gibanja. To ni bil problem posameznika, ampak ekipe. Danes je bil Palermo superioren."

Palermo je Lazio načel že v deveti minuti, ko je po podaji iz avta žoga na robu kazenskega prostora prišla do kapetana Miccolija, ki jo je idealno namestil na strel Edgarja Barreta, Paragvajec pa je z natančnim strelom po tleh premagal vratarja Federica Marchettija. Potem, ko je debitant v vrstah gostov Emiliano Alfaro z močnim strelom dodobra pretegnil Palermovega čuvaja mreže Emiliana Viviana, so rožnati na drugi strani povedli z 2:0. Massimo Donati si je na robu kazenskega prostora priigral prostor za strel in s fantastičnim strelom na daljšo vratnico premagal Barreta. Lazio je bil na kolenih v 41. minuti, ko je po kotu najvišje skakal Matias Silvestre in še tretjič v črno zavil neobstoječo sinjemodro obrambo.

Poker rožnatih zadetkov je bila dopolnjena že v prvi minuti nadaljevanja, ko je obrambo Lazia (če ji lahko tako sploh rečemo) osmešil Budan, ki je po podaji Barreta neoviran stekel proti golu in zabil za 4:0. Blamaža je bila popolna že v enem naslednjih napadov, ko je kapetan Miccoli po podaji Josipa Iličića iz nedovoljenega položaja zabil zasluženi zadetek in povišal na 5:0. Da je bila mera polna je čudeže v golu Palerma začel delati še vratar Viviano, ki je "ukradel" skorajda gotova zadetka Alfaru in Álvaru Gonzálezu, petnajst minut pred koncem pa je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen še André Dias. Cele tekme na klopi ni preživel niti Laziev trener Edoardo Reja, ki ga je glavni sodnik v zadnjih minutah poslal na tribuno, le nekaj trenutkov za tem pa je vsaj malce časti gostom s tolažilnim golom rešil Jan Kozak.

Remi Handanovića, Udinese vsaj ujel Lazio

Udinese je na domači tekmi proti Cagliariju prevladoval in si pripravil lepše priložnosti za zadetek, toda na odmor sta ekipi odšli z začetnim rezultatom 0:0. Samir Handanović je v izdihljajih polčasa poskrbel za obrambo tekme, ko je ustavil poizkus Mauricia Pinille, pred tem pa sta nasprotnemu golu najbolj zapretila Gelson Fernandes in Pablo Armero.

Videmčani so v drugem polčasu neuspešno iskali pot proti golu gostov, še najbližje golu je bil sredi nadaljevanja Mehdi Benatia, a so branilci Cagliarija njegov poizkus po kotu izbili z golove črte. V uteho belo-črnim, ki na domačem stadionu Friuli redko izgubljajo točke, ostaja le dejstvo, da so na tretjem mestu zaradi boljše gol razlike zamenjali Lazio.

Bolj star, bolj Pirlo: prvenec in podaja starega mojstra

Juventus je po dveh zaporednih remijih proti Sieni in Parmi na domači tekmi proti Catanii spet našel zmagovito formulo, ki je, logično, povezana z dirigentom igre Andreo Pirlom. 32-letni vezist, ki je po igranju za Inter in AC Milan pred letošnjo sezono oblekel še dres tretjega italijanskega velikana, v navdušujoči formi igra že celotno sezono, tokrat pa mu je iz prostega strela končno uspelo zabiti tudi svoj prvenec v belo-črnem (oziroma rožnatem dresu).

Pirlo Marchisio Juventus Catania Serie A Italija italijanska liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Siciljci so po vsega nekaj minutah igre šokantno povedli, ko je Pablo Barrientos z izvrstnim strelom premagal Gianluigija Buffona. Pirlov veliki trenutek na novem stadionu je prišel v 22. minuti, ko je uspešno izvedel prosti strel, ki ga je svoji ekipi tudi priboril. To je bil prvi ligaški gol Pirla za Juventus in prvi po 2. oktobru 2010, ko je zabil edini gol pri zmagi Milana nad Parmo.

Stara dama je v drugem polčasu neuspešno napadala vse do tedaj, ko je bil zaradi drugega rumenega kartona pri Catanii izključen Marco Motta, pri siciljskem klubu posojeni nogometaš Juventusa! Naključje? Petnajst minut pred koncem tekme je branilec Giorgio Chiellini izkoristil podajo Pirla s prostega strela in zadel za prvo vodstvo Juventusa na tekmi, Fabio Quagliarella pa je pokopal upe gostov po slabem posredovanju njihovega vratarja.

Milanov sprehod skozi Ceseno

Kar nekaj težav je pred tekmo s Ceseno pestilo Milanovega trenerja Massimiliana Allegrija, ki je moral iz postave za tekmo izpustiti Kevina-Princa Boatenga, od prve minute pa je na zelenico poslal Sulleyja Muntarija. Nekdanji vezist Interja je na svoji prvi ligaški tekmi po prihodu iz vrst mestnega tekmeca zabil svoj prvenec, ko je izkoristil močno podajo Thiaga Silve s prostega strela in žogo iz bližine poslal v mrežo. Vsega je bilo konec že v praktično naslednjem napadu, ko je najboljši posameznik na igrišču, Nizozemec Urby Emanuelson, zabil za 2:0, prerojeni Robinho pa je kmalu po začetku drugega polčasa presodil domačinom in Rossonere vrnil na vrh lestvice.

Na obračunu slovenskih ekip v Genoi ni zaigral niti eden izmed treh slovenskih članskih reprezentantov. Valter Birsa in Boštjan Cesar sta tekmo med Genoo in Chievom spremljala s klopi, medtem ko Bojana Jokića ni bilo niti tam. Tekmo je z golom v prvem polčasu odločil francoski napadalec Cyril Théréau.

Di Vaio spuščen z vajeti, Inter klecnil

Milanski Inter je doživel novo zaušnico na domačem igrišču in svoj tretji zaporedni poraz. Zanj je poskrbela Bologna Reneja Krhina ni bilo v moštvu –, ki je nekdanje evropske prvake premagala z 2:0. Avtor obeh zadetkov je bil Marco Di Vaio, in to zaporedoma v 37. in 38. minuti. Za nameček je po slalomiranju med Interjevimi branilci pet minut pred koncem tekme zadel še Robert Aqufresca, di Vaieva menjava. V vratih Bologne je kraljeval Belgijec Jean-Francois Gillet. Del navijačev je ob koncu tekme že klical nazaj Joseja Mourinha, osebo, ki je pred dvema sezonama črno-modre popeljal do trojne krone.

Podoben razplet se je zgodil v Firencah, tam pa je slavil Napoli z junakom, dvakratnim strelcem, Edinsonom Cavanijem.

Italijanska liga, 24. kolo:

Inter Milan : Bologna 0:3 (0:2)
Di Vaio (37, 38), Acquafresca (85)
Krhina (Bologna) ni bilo v ekipi.

Fiorentina : Napoli 0:3 (0:1)
Cavani (3, 55), Lavezzi (90)

Juventus : Catania 3:1 (1:1)
Pirlo (22), Chiellini (74), Quagliarella (81); Barrientos (4)
RK: Motta (65/Catania)

Lecce : Siena 4:1 (1:1)
Muriel (32), Di Michele (68/11-m), Cuadrado (82), Brivio (90); Del Grosso (25)
RK: Blasi (90/Lecce)

Novara : Atalanta 0:0
RK: Pescce (90/Novara)

Genoa : Chievo 0:1 (0:1)
Théréau (30)
Birsa (Genoa) in Cesar sta celo tekmo presedela na klopi, Jokića (oba Chievo) ni bilo v ekipi.

Cesena : AC Milan 1:3 (0:2)
Pudil (65); Muntari (29), Emanuelson (31), Robinho (55)

AS Roma : Parma 1:0 (1:0)
Borini (26)

Udinese : Cagliari 0:0
Handanović
(Udinese) je branil celo tekmo.

Palermo : Lazio 5:1 (3:0)
Barreto (9), Donati (19), Silvestre (41), Budan (46), Miccoli (50); Kozak (84)
RK: Dias (74/Lazio)
Iličić je odigral celo tekmo, Bačinovića (oba Palermo) ni bilo v ekipi.

Komentarjev 1
  • juventus1897 07:18 18.februar 2012.

    A se boste odločili za kateri rezultat gre??? 3:0, 2:0 pa spet 3:0...!!!Hvala bogu, da obstajajo tudi drugi portali.