Šport > Nogomet
20 ogledov

Novara šokirala Inter na San Siru

Caracciolo Reuters
Zadnjeuvrščena Novara je v 23. kolu pripravila prvovrstno presenečenje in se na gostovanju na San Siru pri Interju veselila prve gostujoče zmage v Serie A po 55 letih. Udinese je povedel proti Milanu, a je ta udaril v končnici in tri točke odpeljal v Lombardijo. Josip Iličić je ob porazu Palerma s Cagliarijem odigral vso tekmo. Valter Birsa začel v prvi postavi Genoe, a se ni preveč izkazal, saj je zakrivil enajstmetrovko.

Zadnjeuvrščena Novara slavi Andrea Caracciolo, ki je sredi Milana zabil za veliko zmago proti Interju z 1:0. Novara je s tem prišla do prve gostujoče zmage v Serie A po dolgih 55 letih. Inter je še na četrti zaporedni tekmi ostal brez zmage in za vodilnim Milanom zaostaja 11 točk.

Črno-modri s San Sira so bili skozi celotno srečanje veliko boljši nasprotnik, a izrazite premoči niso znali izkoristiti (v strelih na vrata je bilo 30:6, v okvir pa 6:3). Kazen je prišla v 56. minuti, ko je po hitrem protinapadu z roba kazenskega prostora zadel Caracciolo. Domači so po zaostanku seveda še siloviteje pritisnili, toda do izenačenja niso prišli, čeprav so gostje od 80. minute igrali brez izključenega Ivana Radovanovića. Domači so imeli ob koncu sicer dve izjemni priložnosti, ki pa ju niso izkoristili. Sprva je Wesley Sneijder v 88. minuti po lepem prodoru s silovitim strelom zadel le prečko, štiri minute kasneje pa je Giampaolo Pazzini z le nekaj metrov nastreljal vratarja Samirja Ujkanija.

Birsa zakrivil enajstmetrovko

Valter Birsa se je po daljšem času znova znašel v prvi postavi Genoe, verjetno pa bo preteklo kar nekaj vode preden bo spet dočakal novo priložnost. Slovenski reprezentant je namreč že v sedmi minuti zakrivil enajstmetrovko, ki jo je izkoristil Lodi in Catanio popeljal v vodstvo. Birsa je do igrišča ostal do 51. minute, ko je Catania vodila že z 2:0, nato pa do konca srečanja še dvakrat zadela in zanesljivo vpisala nove tri točke.

Milan prek Handanovićevih pleč na vrh

AC Milan je v osmih minutah zaključka tekma proti Udineseju napravil preobrat in slavil z 2:1. Ob odsotnosti kaznovanega Zlatana Ibrahimovića sta zadela rezervist Maxi Lopez in pol italijanski pol egiptovski najstnik Stephan El Shaarawy. Za Udinese, pri katerem je Samir Handanović kot ponavadi branil vso tekmo, je zabil kdo drug kot Antonio Di Natale. Juventusova tekma z Bolono je zaradi snežnih razmer odpovedana. Z dvema tekmama več se je tako Milan povzpel na vrh z dvema točkama prednosti. Udinese je četrti.

Serie A, 23. kolo:

Lazio : Cesena 3:2 (0:2)
Hernanes (53), Lulić (61), Kozak (63); Mutu (14), Iaquinta (35)
RK: Konko (33/Lazio)

Udinese : Milan 1:2 (1:0)
Di Natale (19), Lopez (77), S. E. Shaarawi (85)
Samir Handanović (Udinese) je branil vso tekmo.

Cagliari : Palermo 2:1 (0:0)
Pinilla (56), Dessena (81); Hernandez (83/11-m)
Josip Iličić (Palermo) je odigral vso tekmo.

Catania : Genoa 4:0 (1:0)
Lodi (7/11-m), Barrientos (49, 52), Bergessio (62)
Valter Birsa (Genoa) je igral do 51. minute in v 7. minuti zakrivil enajsmetrovko (rumeni karton).

Atalanta : Lecce 0:0

Inter : Novara 0:1 (0:0)
Caracciolo (56)
RK: Radovanović (Novara/81)

Napoli : Chievo 2:0 (2:0)
Britos (15), Cavani (38/11-m)
Boštjan Cesar je sedel na klopi, Bojana Jokića (oba Chievo) pa ni bil v postavi.

Siena : Roma 1:0 (0:0)
Calaio (51/11-m)

Parma – Fiorentina*
Bologna – Juventus*

* Prestavljeno

4:0 (1:0)
Lodi (7/11-m), Barrientos (49, 52), Bergessio (62)
Valter Birsa (Genoa) je igral do 51. minute in v 7. minuti zakrivil enajsmetrovko (rumeni karton).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.