Šport > Nogomet
23 ogledov

AC Ibra: gol, podaja, brez debija Maxija

Ranieri Lecce Inter Milan Serie A italijanska liga prvenstvo
1/4
EPA
AC Milan je z nedeljsko zmago nad Cagliarijem na vrhu lestvice ujel Juventus (3:0). Inter je po osmih zaporednih zmagah v vseh tekmovanjih pri Lecceju izgubil še drugo tekmo zapored (0:1). Samir Handanović je z Udinesejem izgubil sobotni derbi na "snežnem" gostovanju pri Juventusu z 1:2, čeprav je branil odlično.

Gol in podaja Zlatana Ibrahimovića sta bila vrhunca zmage AC Milana nad Cagliarijem, s katero so Rossoneri na vrhu lestvice spet ujeli Juventus. Argentinec Maxi López je po prihodu iz Catanie prvič sedel na klopi Milana, ki je po nekaj priložnostih povedel v 32. minuti, ko je prosti strel s kakšnih 25 metrov izvajal Ibrahimović. Švedski napadalec se je raje kot za "bombo" odločil za natančno merjen strel, kar mu je z izjemnim poizkusom tudi uspelo, saj je vratarja Michaela Agazzija premagal tik ob stičišču prečke in vratnice. Najboljši posameznik na igrišču je še nekajkrat čaral pred vrati otočanov, nato pa dobrih pet minut pred koncem polčasa pripravil še strel Antoniu Nocerinu, ki je še drugič v nedeljskem večeru premagal Agazzija.

Trener domačih Massimiliano Allegri se je zmage proti svoji nekdanji ekipi, iz katere je leta 2010 tudi prestopil na San Siro, lahko začel veseliti petnajst minut pred koncem, ko je zadel rezervist Massimo Ambrosini. Allegri se kljub dobljeni tekmi ni odločil za to, da bi Maxiju ponudil prvih nekaj minut pri novem klubu, namesto nekdanjega napadalca River Plata in Barcelone pa je v izdihljajih tekme zaigral Filippo Inzaghi. Legenda je pač legenda.

Konec Interjevega niza, zmagi Birse in Iličića

Pri Interju Milanu so si želeli hitro pozabiti na boleč izpad iz pokalnega tekmovanja, iz katerega jih je kot branilce naslova med tednom prvič po devetih letih že v četrtfinalu izločil Napoli, vrnitev na ligaške zelenice pa se spet ni iztekla po željah trenerja Claudia Ranierija. Po osmih zaporednih zmagah v vseh tekmovanjih so Nerazzurri pri Lecceju izgubili drugič zapored, čeprav je Ranieri od prve minute za napadalca Giampaola Pazzinija in Diega Milita postavil Nizozemca Wesleyja Sneijderja.

Južnjaki so zapravljive goste kaznovali v 40. minuti, ko je zadel urugvajski veteran Guillermo Giacomazzi. Interisti so napadali prav do zaključka tekme, kjer jih je z nekaj čudežnimi obrambami v  obup spravljal vratar Massimiliano Benassi, ki je ubranil veliko zmago za varovance nekdanjega Palermovega trenerja Serseja Cosmija.

Eden izmed Cosmijevih številnih naslednikov na Siciliji, Bortolo Mutti, je z zmago nad Novaro gotovo pomiril vročekrvnega predsednika Maurizia Zamparinija (2:0). Rožnati ostajajo na osmem mestu, dobršen del tekme pa je spet odigral Josip Iličić, ki ga je Mutti zamenjal dobrih 15 minut pred koncem. Hrvaški napadalec Igor Budan je zabil že svoj tretji gol na zadnjih dveh tekmah, obakrat z glavo in obakrat po podaji kapetana Fabrizia Miccolija.

juventus udinese matri handanović | Avtor: Reuters Reuters
Valter Birsa je v igro na tekmi med Genoo in Napolijem vstopil pri rezultatu 3:0, na koncu pa bi tekmo lahko zaključil celo z remijem. Birsovo moštvo je vodilo z goli Rodriga Palacia in Alberta Gilardina, a sta Južnoameričana Edinson Cavani in Ezequiel Lavezzi z dvema goloma v dveh zaporednih napadih poskrbela za napeto končnico, kjer je zmago grifonom ubranil vratar Sebastien Frey.

Chievo se je z Boštjanom Cesarjem in Bojanom Jokićem (oba cela tekma) dolgo časa upiral Laziu, ki je vodil le z golom Hernanesa, a je nemški napadalec Miroslav Klose Verončanom v zaključku tekme po hitrem postopku zabil dva gola (10. in 11. v sezoni) in odločil tekmo. Sinjemodri so s to zmago na lestvici preskočili Inter. Rene Krhin na gostovanju pri AS Romi ni dobil priložnosti za igro, je pa njegovo moštvo z golom kapetana Marca Di Vaia prišlo do pomembne točke v boju za obstanek.

Odlični Handanović premalo za Juventus

Alessandro Matri je na tekmi, ki so ji idiličnih pridih podarile tudi snežne padavine, prispeval dva zadetka za domačo zmago Juventusa z 2:1 nad Udinesejem. Na ta način si je pred Videmčani na lestvici zagotovil šest točk prednosti. Gostujoča vrata je seveda vso tekmo branil Samir Handanović, in to odlično. Med drugim je preprečil veselje ravno omenjenemu Matriju in Marcelu Estigarribii, ki sta se znašala v obetajočih priložnostih za zadetek.

Italijanska liga, 20. kolo:

Juventus : Udinese 2:1 (1:0)
Matri (43, 62); Flores (56)
Handanović (Udinese) je branil celo tekmo.

Catania : Parma 1:1 (1:1)
Bergessio (33); Modesto (43)

Fiorentina : Siena 2:1 (1:0)
Jovetić (4), Natali (63); Calaio (89/11-m)

Cesena : Atalanta 0:1 (0:0)
Rossi (76/a.g.)
RK: Denis (79/Atalanta)

Chievo : Lazio 0:3 (0:1)
Hernanes (21), Klose (87, 89)
Cesar in Jokić (oba Chievo) sta odigrala celo tekmo.

Genoa : Napoli 3:2 (2:0)
Palacio (31, 70), Gilardino (36); Cavani (81), Lavezzi (82)
Birsa (Genoa) je igral od 77. minute.

Lecce : Inter 1:0 (1:0)
Giacomazzi (40)

Palermo : Novara 2:0 (1:0)
Budan (41, 72)
Iličić je igral do 73. minute, Bačinovića (oba Palermo) ni bilo v ekipi.

AS Roma : Bologna 1:1 (0:0)
Pjanić (62); Di Vaio (56)
Krhin (Bologna) je celo tekmo presedel na klopi.

AC Milan : Cagliari 3:0 (2:0)
Ibrahimović (32), Nocerino (39), Ambrosini (75)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.