Šport > Nogomet
66 ogledov

Handanović v Juventus, Buffon rezerva

slovenija srbija reprezentanca handanović Reuters
Vodilno moštvo italijanskega prvenstva Juventus za poletje napoveduje številne okrepitve. Med najbolj odmevnimi naj bi bil prestop Samirja Handanovića iz Udineseja, ki naj bi v vratih zamenjal Gianluigija Buffona. Slednji bi, tudi če bi ostal v Torinu, v vratih igral drugo violino.

Italijanski mediji, med njimi tudi CalcioMercato, so objavili vest, da bo vodilno moštvo italijanske Serie A poleti močno okrepila svojo zasedbo.

V Torinu ciljajo na napadalca Liverpoola Luisa Suareza, branilca Lyona Alyja Cissokha in napadalca brazilskega Internacionala Leandra Damiaoja. Trener stare dame Antonio Conte pa si želi okrepitve tudi v vratih. Velika želja je Samir Handanović, ki je bil na tradicionalnem izboru Oscar del Calcio, kjer v italijanski Serie A sindikat nogometašev (AIC) vsako leto izbere najboljše posameznike lige, razglašen za naj vratarja lige. Conte se je o sposobnostih Handanovića nazadnje prepričal na derbiju v Torinu, kjer je Juventus z 2:1 premagal Udinese, kjer je z odličnimi obrambami spet blestel slovenski reprezentant.

Italijanski mediji pišejo, da bo prestop aktualen tudi v primeru, če zdajšnji vratar in ena od legend kluba Gianluigi Buffon ne prestopi v Romo, kot se namiguje in pogodbo z Juventusom podaljša do leta 2016. Buffon, ki šteje že 34 let, naj bi bil v primeru, da v klub pride sedem let mlajši Handanović, le njegova rezerva. Conte pravi, da 27-letni Handanović predstavlja idealno in dolgoročno okrepitev za vrata črno-belih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.