Šport > Nogomet
18 ogledov

Handanović: Preveč pohval slabo za psiho

juventus udinese matri handanović EPA
"Najpomembnejše je, da si skromen, a včasih moraš znati biti tudi prepotenten, odvisno od časa in kraja," je prepričan lastnik prvega para rokavic v slovenski reprezentanci in naj vratar Serie A Samir Handanović.

"Naš poklic je tak, da se moraš vsak dan dokazovati. Letos vsake tri dni igramo novo tekmo. Preveč pohval tudi ni dobro za psiho. Te stvari hočem čim prej pozabiti in se osredotočiti na reči, ki prihajajo. Nagrade jemljem le kot potrditev dejstva, da sem na pravi poti. Glede ostalega sam vem, kaj lahko naredim, koliko sem sposoben in kje je moje mesto," je po izboru za ime minulega tedna v pogovoru za Val 202 dejal Samir Handanović, ki je bil pred tem izbran za najboljšega vratarja italijanske lige.

"Najpomembnejše je, da si skromen, a včasih moraš znati biti tudi prepotenten, odvisno od časa in kraja," je svoj pogled na nogomet in svet razkril Sarma, ki se ne strinja povsem s tezo, da so vratarji deležni manj pozornosti od drugih igralcev: "Normalno je, da so bolj v središču pozornosti tisti, ki dajejo gole. Vratarji so včasih zapostavljeni, ampak tisti, ki cenijo in razumejo poklic, točno vedo, kdaj je kdo odločilen. Da pa bi bili kdaj deležni manj pozornosti, pa ne bi rekel. Vsaj v Italiji ne."

Handanović se je med drugim dotaknil tudi svojega odnosa do novinarjev in sodnikov: "Nadležni so vsem športnikom, ampak to je del posla in to je treba opravljati profesionalno. V redu je, le da tega ni preveč. Nekaterim novinarjem zaupam, drugim ne. Med njimi pa nimam prijateljev. Nerad dajem intervjuje. Mislim, da to moti naš poklic, je pač del obveznosti. Poskušamo razporediti, da tega ni niti preveč niti premalo, da smo zadovoljni tako mi kot novinarji. Je pa to v tujini urejeno veliko bolje kot doma. S sodniki hočeš-nočeš moraš imeti dober odnos. Ve se, kdo igra v katerem klubu. Od tega je odvisno tudi obravnavanje sodnikov. Na nekaterih tekmah, če imaš dober odnos ali ne, se točno ve, kako se piska. Ampak nič zato. Spoštovati je treba vse, sodniki so le ljudje, njihov posel je težak."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.