Šport > Nogomet
110 ogledov

Prvi odmevni poletni prestopi

Michael Owen gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Reuters
S prvim julijem so se tudi uradno odprli prestopni roki na poletni nogometni tržnici. Med odmevnejšimi prestopi je odhod Argentinca Ezequiela Lavezzija iz Neaplja v Paris Saint Germain (PSG), delodajalca pa bo zamenjalo še nekaj znanih nogometašev. Owen, Bosingwa in Kalou prosti igralci.

Ezequiel Lavezzi je tudi uradno postal novi član francoskega prvoligaša PSG. Nekdanji nogometaš Napolija naj bi Parižane stal kar okoli 30 milijonov evrov. Lavezzi je sicer s svojim novim klubom podpisal štiriletno pogodbo, od Neaplja pa se poslavlja po petih sezonah, v katerih je Napoliju pomagal do preboja v Ligo prvakov in tudi do zmage v italijanskem pokalu.

Thiago ostaja v Milanu, Rafael v Manchester Unitedu

Thiago Silva je zabil za 2:2 na Camp Nouu | Avtor: EPA EPA
Brazilski nogometaš Thiago Silva, ki v tem trenutku velja za enega najboljših branilcev na svetu, je podaljšal zvestobo AC Milanu, potem ko je s klubom podpisal novo pogodbo, je sporočilo vodstvo italijanskega velikana, ki domuje na San Siru. Brazilec naj bi po novem z igranjem v rdeče-črnem dresu letno zaslužil približno šest milijonov evrov. Nova pogodba sicer Silvo z rossoneri veže vse do leta 2017. V klubu iz Milana so namreč zavrnili sila radodarno ponudbo PSG. Parižani so ponujali kar 40 milijonov za Brazilca ter še deset milijonov evrov v nagradah za Thiaga.

Mladi brazilski nogometaš Rafael je podpisal novo pogodbo z angleškim velikanom Manchester Unitedom. Rafael bo dres nekdanjega angleškega prvaka nosil vsaj do konca sezone 2015/16. Rafaelov brat dvojček Fabio je medtem začasno zapustil United, kot posojen igralec bo eno leto igral za Queens Park Rangers.

Owen, Bosingwa in Kalou prosti igralci

Michael Owen, ki je nekoč blestel v dresu Liverpoola, pa prihodnjo sezono na bo več nosil dresa Manchester Uniteda, so sporočili iz kluba. Uresničile so se napovedi in Manchester z Ownom ni podaljšal sodelovanja, tako da je po treh letih uradno prost igralec.

Po Didierju Drogbaju sta vrste Chelseaja zapustila še dva nogometaša, ki sta dala svoj prispevek v finalu Lige prvakov proti Bayernu iz Münchna. Branilec Jose Bosingwa in napadalec Salomon Kalou nista podaljšala pogodbe z londonskim klubom in si bosta tako v poletnem prestopnem roku lahko poiskala novega delodajalca.

Ederson v Lazio, Romulo v Spartak

Francoski nogometni klub Olympique iz Lyona in rimski Lazio sta se dogovorila o prestopu 26-letnega Brazilca Edersona, ki je z italijanskim prvoligašem podpisal petletno pogodbo. Honorato Campos Ederson se je Lyonu pridružil iz Nice leta 2008 za 14 milijonov evrov.

Vasco da Gama je prodal enega najbolj vročih nogometašev brazilske lige. Romulo, tudi že član brazilske reprezentance, se za osem milijonov evrov seli v Spartak iz Moskve.

Nekdanji italijanski nogometni reprezentant Alessandro Nesta gre po stopinjah Angleža Davida Beckhama ter se bo preselil v severnoameriško profesionalno nogometno ligo MLS. Nesta je namreč tik pred podpisom enoletne pogodbe z moštvom v ligi MLS Montreal Impact. Nazadnje je nosil dres italijanskega velikana AC Milan. Moštvo iz Kanade je pretekli mesec že okrepil napadalec z Apeninskega polotoka Marco di Vaio.

Deschamps bo vodil galske peteline

Bayern ima novega športnega direktorja. Dosedanjega prvega kadrovnika Christiana Nerlingerja je zamenjal Mathias Sammer.

Didier Deschamps je po sporazumnem dogovoru zapustil trenerski stolček Marseilla in bo po

Francoski selektor Laurent Blanc se je v zadnjem času soočal s hudimi obtožbami  | Avtor: Reuters Reuters
pričakovanjih postal novi selektor francoske izbrane vrste. Laurent Blanc se s predsednikom francoske nogometne zveze Noelom Le Graetom ni uspel dogovoriti glede podaljšanja pogodbe in je medtem že najavil svoje slovo. Deschamps je v letošnji sezoni Marseille popeljal do četrtfinala Lige prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.