Šport > Nogomet
5 ogledov

PSG bi ugodil vsem Ronaldovim zahtevam

jose mourinho cristiano ronaldo
1/6
EPA
Na dan prihajajo nove podrobnosti o ponudbi PSG, ki želi v svoje vrste zvabiti Cristiana Ronalda in Joséja Mourinha. Iz Francije sporočajo, da je 100 milijonov evrov, kolikor so ponudili za prestop Ronalda, le začetna ponudba, prav tako pa so pripravljeni ustreči vsem finančnim zahtevam prvega zvezdnika Madrida.

V francoskem Paris Saint-Germainu so odločeni, da postanejo ena izmed najboljših nogometnih ekip na stari celini. Pred letošnjo sezono jih je okrepil Zlatan Ibrahimović, aktualni viceprvaki francoske nogometne lige pa so se zdaj podali v lov za Cristianom Ronaldom in Joséjem Mourinhom.

jose mourinho cristiano ronaldo | Avtor: EPA EPA
Gazzetta dello Sport poroča, da so pogovori o podaljšanju pogodbe obeh Portugalcev trenutno na mirovanju, kar želijo Francozi nemudoma izkoristiti. Ronaldu pogodba poteče konec leta 2015, Portugalec pa želi svojo letno plačo zvišati na 18 milijonov evrov. Trenutno dobiva štiri milijone manj, kar naj bi bila največja vsota, ki so jo pripravljeni ponuditi v Madridu. Medtem pa so v Parizu drugačnega mnenja, saj obljubljajo, da bodo Ronaldu zagotovili željeni znesek, prav tako pa bi lahko ponudba stotih milijonov, kolikor so jih ponudili za njegov prestop, še narasla. Klavzula v pogodbi Ronalda sicer predvideva odškodnino v višini milijarde evrov.

Kljub vrtoglavim zneskom pa v Madridu zatrjujejo, da odhod prvega zvezdnika ekipe ne pride v poštev. Toda ambicije francoskega prvoligaša so jasne, medtem ko iz Reala ne želijo zvabiti samo Ronalda. Naslednji na seznamu je José Mourinho, ki bi lahko v najkrajšem možnem času PSG popeljal na najvišjo raven evropskega nogometa.

Ronalda bi zamenjal Radamel Falcao

Gazzetta dello Sport v istem članku navaja, da bo v primeru, če PSG-ju uspe veliki met in Madridu zares ''ukrade'' Ronalda, Real okrepil nihče drug kot Radamel Falcao. Odgovorni pri galaktikih o ''tigru'' razmišljajo že dve sezoni, čeprav je Falcao v svojem zadnjem intervjuju zatrdil, da je srečen v Atléticu.

Al-Khelaifi: ''Pogovarjal se nisem z nikomer''

Na vse bolj glasna namigovanja, da bi se lahko Ronaldo preseil v Pariz, se je že odzval predsednik PSG Nasser Al-Khelafi. Športni poslovnež in nekdanji profesionalni tenisač je zanikal govorice, da so za Portugalčev prestop ponudili 100 milijonov evrov. ''Cristiano Ronaldo je sijajen igralec, vendar ima pogodbo z Madridom. Nisem se pogovarjal z nikomer iz Reala,'' je zatrdil Al-Khelaifi.

Komentarjev 1
  • 1111 13:54 01.november 2012.

    bolano!!!!