Šport > Nogomet
26 ogledov

Ronaldo je obseden s prostimi streli

real madrid trening EPA
Prvi zvezdnik aktualnih španskih prvakov Cristiano Ronaldo je obseden s prostimi streli. Portugalec po koncu vsakega treninga ostane na zelenici z enim izmed vratarjev Real Madrida in ob pomoči umetnega živega zidu trenira proste strele.

Cristiano Ronaldo je znan po svoji neusahljivi želji, da bi postal najboljši nogometaš vseh časov. Prav zato ne preseneča, da Portugalec po koncu vsakega treninga na zelenici ostane dlje kot ostali nogometaši Real Madrida. Medtem ko se večina odpravi na raztezanje, se Ronaldo v spremstvu enega izmed vratarjev odpravi na dodaten trening prostih strelov.

cristiano ronaldo | Avtor: EPA EPA
Pred prihodom v Nemčijo, kjer se bo Real pomeril s prvaki bundeslige Borussio Dortmund, je Cristiano približno dvajset minut obstreljeval Adána, pridružil pa se mu je tudi Di Maria. V Madridu so prepričani, da Ronaldov odnos do prostih strelov meji na obsesijo. O tem pričajo podatki, kako pogosto in intenzivno se 27-letnik posveča treningu te nogometne veščine.

Ronaldo se je najbolje odrezal v svoji prvi sezoni v španski nogometni ligi. Takrat je iz 45 poskusov zadel šestkrat. V naslednji sezoni je streljal 79-krat, uspešen pa je bil le petkrat. Lani je nasprotnega vratarja v 70-tih poskusih premagal štirikrat. V letošnji sezoni je sprožil štirinajst prostih strelov, na prvi zadetek pa še čaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.