Šport > Nogomet
25 ogledov

Mourinho: ''Poraz ni šokanten''

jose mourinho Reuters
V Španiji odmeva poraz Reala Madrida v tretjem kolu Lige prvakov proti Borussii Dortmundu. José Mourinho je prepričan, da rezultat ni šokanten, saj igrajo v zelo težki skupini. Španski prvaki pa imajo še en razlog za skrb: v Nemčiji so v zadnjih 24 tekmah zmagali le enkrat.

Real Madrid se s težavo sooča z naelektreno atmosfero nemških stadionov, kar so z novim porazom še enkrat dokazali v sredo. Varovanci Joséja Mourinha za poraz nimajo izgovora. Borussia je bila preprosto boljši nasprotnik, nenatančne podaje Pepeja in katastrofalna igra Michaela Essiena pa so samo še pripomogle k uspehu nemških prvakov. Težave za Madrid so se začele v 19. minuti, ko je moral zaradi poškodbe igrišče zapustiti Sami Khedira, njegova zamenjava Luka Modrić pa je še enkrat pokazal, da v Madridu še ni ujel prave forme. Blestel je Cristiano Ronaldo, medtem ko je Iker Casillas kljub nekaterim dobrim obrambam moral žogo dvakrat pobrati iz svoje mreže. ''Izgubili smo tekmo, a rezultat ni šokanten. Skupina je zelo težka. Trenutno smo drugi, in čeprav s tem nismo zadovoljni, nismo v slabem položaju,'' je povedal Mourinho, ki verjame, da bo priložnosti za nove točke še dovolj. ''Imamo šest točk, čakata pa nas še dve domači tekmi. Časa, da osvojimo točke za napredovanje, je še dovolj,'' je dodal Portugalec.

jose mourinho | Avtor: Reuters Reuters
Navijači nemškega prvoligaša so ves čas bučno skandirali in opozarjali na svojo navzočnost. ''Navijači so podpirali ekipo, vendar ni bilo težav ali dodatne agresije. Radi igramo v takšni atmosferi,'' je povedal Mou in nadaljeval: ''Pred tekmo sem igralcem povedal, da bo gol padel takrat, ko bo ena stran izgubila žogo. In to se je tudi zgodilo. Močno so pritiskali na nas in težko je bilo prodreti. Kreativnosti je bilo malo, kljub temu pa smo imeli nekaj priložnosti. Po zadetku so se zaprli, mi pa si nismo uspeli ustvariti nove priložnosti,'' je zaključil Mou.

Casillas: ''Ne sodimo Pepeja''

iker casillas | Avtor: Reuters Reuters
Eden izmed velikih dolžnikov sredine tekme je zagotovo Pepe. V Portugalčev bran je že stopil Casillas. ''Pepe je izgubil žogo, kar je pripeljalo do zadetka, vendar menim, da ga ne smemo obsojati. Mislim, da je odigral odlično in tekme ne moremo analizirati samo po tem zadetku. V obrambi smo odigrali dobro, vendar so izkoriščali našo levo stran,'' je povedal Casillas in priznal, da je Borussia svojo igro uveljavila bolje od Madridčanov. ''Ko je že izgledalo, da imamo vse pod nadzorom, so drugič zadeli. Naslednja tekma bo ključnega pomena, saj potrebujemo tri točke, da se vrnemo na vrh lestvice,'' je dodal španski vratar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.