Šport > Nogomet
62 ogledov

PSG v okvir vrat, Real do minimalne zmage

Nacho EPA
V Madridu sta se znova pomerila Real in PSG, gostitelji so zmagali z 1:0 in ostajajo edina ekipa brez prejetega zadetka.

V Madridu si Real in PSG v prvih 20 minutah nista priigrala izrazitejših priložnosti, nekoliko presenetljivo pa so nato nekoliko več poizkušali gostje. Dvakrat je nevarno sprožil Zlatan Ibrahimović, še zlasti je bil nevaren poizkus v 22. minuti, ko je njegov diagonalni strel s 15 metrov le za las švignil mimo vrat.

Nogometaši kraljevega kluba pa so nato povedli iz ničesar. Thiago Silva je blokiral strel Tonija Kroosa, vratar Parižanov Kevin Trapp pa je nerazumljivo stekel iz gola, a je pred njim do žoge prišel Nacho in jo iz težkega kota izjemno poslal v mrežo. Nacho je le nekaj trenutkov pred tem vstopil v igro namesto poškodovanega Marcela.

Le minuto za vodilnim zadetkom domačih bi za izenačenje lahko poskrbel Adrien Rabiot, ki je prav tako vstopil v igro zaradi poškodbe soigralca, zelenico je moral zapustiti Marco Verratti. Rezervist je žogo sprejel s prsmi in nato odlično sprožil s prve, a je iz razdalje 20 metrov zadel le vratnico. Rabiot je imel hitro še eno priložnost, a je v kazenskem prostoru žogo poslal mimo vrat. Parižani so pritiskali za izenačenje in zamudili še nekaj priložnosti.

Zaradi številnih poškodb se je prvi polčas nekoliko zavlekel, obe ekipi pa sta imeli po eno lepo priložnost. Trapp je ob koncu 48. minute zaustavil strel Isca, Edinson Cavani pa je slabo zadel žogo, ko se je znašel iz oči v oči z vratarjem Keylorjem Navasem po izjemni podaji Ángela Di Maríe. Okroglo usnje se je počasi kotalilo proti golu, a ga je izbil Raphaël Varane.

Tudi drugi polčas so bolje odprli Parižani, vendar bi lahko bilo že v 55. minuti 2:0 za Real. Isco je sprožil izven kazenskega prostora, žoga je zadela Davida Luiza, spremenila smer, a jo je Trapp uspel izbiti. Nemški čuvaj mreže se je izkazal tudi v 73. minuti, ko je Isco sprožil z desetih metrov, Trapp pa je žogo odbil v nov kot.

Na drugi strani je Di Maria sprožil naravnost iz kota, Trapp pa je v 81. minuti zaustavil še strel Kroosa na bližnjo vratnico. V 89. minuti pa se je znova zatresel okvir vrat domačih. Di Maria je na 22 metrih izvajal prosti strel, žogo poslal preko živega zidu, a zadel le prečko.

City začel podjetno

Manchester City se je na prejšnji tekmi s Sevillo precej namučil, precej drugače pa je odprl dvoboj v Andaluziji. Že v 11. minuti so Angleži namreč vodili z 2:0. Svoj prvi zadetek v Ligi prvakov je najprej zabil Raheem Sterling, ki je z leve strani vtekel pred vrata domačih in izkoristil odlično podajo Fernandinha. Slednji je bil ključni mož gostov, saj je nato zadel tudi sam. Brazilec je poslal v mrežo žogo, potem ko je Sergio Rico še uspel zaustaviti strel Wilfrieda Bonyja z roba kazenskega prostora.

Gostitelji so se v igro vrnili z zadetkom Benoîta Trémoulinasa, ki je zadel v skoraj prazno mrežo, saj je predložek kapetana Cokeja povsem prevaral vratarja Joeja Harta in obrambo gostov. Ti pa so na glavni odmor vseeno odšli z dvema zadetkoma prednosti. Po podaji nekdanjega člana Seville Jesúsa Navasa je v polno zadel Bony. V drugem polčasu se mreži nista več zatresli.

Do vseh treh točk je prišel tudi drugi klub iz Manchestra, Unitedu je zmago zagotovil Wayne Rooney. Jesse Lingard je poslal predložek v kazenski prostor, angleški reprezentant pa je pritekel in z glavo zadel za v zadnjem času precej neučinkovite rdeče vrage.

Oblak in Ilić s po točko

Že popoldne po srednjeevropskem času sta se v Kazahstanu pomerila Astana in Atletico Madrid, tekma pa se je končala brez zadetkov. Jan Oblak v vratih gostov ni imel veliko dela, Branko Ilić pa je celotno tekmo uspešno igral v obrambi Kazahstancev.

"Tekma me ni presenetila, dejal sem, da bo za nas zelo težka. Nogometaši Astane so se izjemno trudili na igrišču. Nisem jezen na svoje moštvo. Bili smo dobri v obrambi, nekaj pa nam je zmanjkalo pri igri v napadu. Zdaj bomo morali premagati Galatasaray," je po tekmi dejal trener colchonerosov Diego Simeone.

Več sledi ...

Liga prvakov, 4. kolo:

Skupina A:
Real Madrid : PSG  1:0 (1:0)
Nacho 35.

Šahtar : Malmö  4:0 (1:0)
Gladkij 29., Srna 48./11-m, Eduardo 55., Alex Teixeira 73.

Vrstni red: Real Madrid 10 točk, PSG 7, Šahtar in Malmö 3

Skupina B:
Manchester United : CSKA  1:0 (0:0)
Rooney 79.

PSV : Wolfsburg  2:0 (0:0)
Locadia 55., De Jong 86.

Vrstni red: Manchester United 7 točk, PSV in Wolfsburg 6, CSKA 4

Skupina C:
Astana : Atletico Madrid  0:0

Benfica : Galatasaray  2:1 (0:0)
Jonas 52., Luisão 67.; Podolski 58.

Vrstni red: Benfica 9 točk, Atletico Madrid 7, Galatasaray 4, Astana 2

Skupina D:
Borussia (M) : Juventus  1:1 (1:1)
Johnson 18.; Lichtsteiner 44.

Sevilla : Manchester City  1:3 (1:3)
Tremoulinas 25.; Sterling 8., Fernandinho 11., Bony 36.

Vrstni red: Manchester City 9 točk, Juventus 7, Sevilla 3, Borussia (M) 2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.