"Ne zanima me, kdo bo začel tekmo. Kot kaže v začetni enajsterici ne bo Garetha Bala, a je v zadnjem delu sezone igral zelo dobro, opciji pa sta tudi Isco in Marco Asensio," o začetni postavi Reala ni pretirano razglabljal Brazilec.

Ronaldo je sicer eden izmed redkih, ki je v karieri zaigral za oba največja španska rivala, svojemu rojaku Neymarju pa svetuje, naj ga posnema in po Barceloni zaigra tudi za Real: "Cristiano Ronaldo in Neymar lahko dobro sodelujeta in se dopolnjujeta. Gre za dva dobra igralca, ki bi bila še boljša, če bi zaigrala skupaj v isti ekipi in ne bi igrala v različnih moštvih. Če se Neymar odloči za odhod iz PSG, bi ga Real moral poskušati pripeljati v svoje vrste. Ko se takšen nogometaš odloči za odhod, ga nihče ne more zaustaviti. To se je zgodilo tudi meni, a ne vem, če gre za podobno situacijo."

Ronaldo je bil leta 1994 pri 17 letih najmlajši član brazilske reprezentance, ki je na svetovnem prvenstvu v ZDA osvojila naslov svetovnih prvakov, osem let kasneje pa je bil ključni igralec ob ponovitvi uspeha. O letošnjem mundialu pravi: "Nemci so zelo močni, a Španija je odlična, ker je agresivna, kompaktna in hitra. Mislim, da je največji rival Braziliji za osvojitev lovorike. Na svetovnem prvenstvu bom prisoten tudi sam, delal bom za brazilsko televizijo."