Šport > Nogomet
632 ogledov

Realovi navijači vrnili 1000 vstopnic

navijači liga prvakov Epa
Besni tudi pri Evropski nogometni zvezi (Uefa).

Iz Kijeva, kjer se bo v soboto sklenila nogometna liga prvakov s spopadom madridskega Reala in Liverpoola za prestižno lovoriko, prihajajo poročila o nezadovoljnih navijačih obeh klubov in astronomskih cenah namestitev, ki so jih pred finalom zvišali tamkajšnji hotelirji. Zaradi zasoljenih cen so navijači Reala že vrnili 1000 vstopnic.

Poročevalec francoske tiskovne agencije Kieran Canning navaja, da so nekateri navijači madridskega Reala zaradi pred finalom lige prvakov zvišanih cen namestitve in previsokih letalskih vozovnic že odpovedali pot v Kijev.

Vsega skupaj so vrnili 1000 vstopnic, ki jih bodo organizatorji velikega nogometnega spektakla ponudili v prodajo domačim ukrajinskim navijačem. Vrnjenih vstopnic zaradi strogih varnostnih ukrepov Evropske nogometne zveze (Uefa) ne bodo mogli kupiti angleški navijači Liverpoola.

cristiano ronaldo Fizični fenomen Šport Ronaldova rigorozna dieta pred finalom Lige prvakov

V kijevski prestolnici raste nezadovoljstvo, ker so preveč podjetni hotelirji izkoristili enkratno priložnost ter tudi za stokrat in več zvišali cene nočitev, na za Ukrajino astronomske zneske, ki lahko za eno noč znašajo tudi 1000 evrov in več.

Po uradno dostopnih podatkih povprečna mesečna plača v tej vzhodnoevropski državi, nekdanji članici sovjetskega bloka, znaša od 170 do 340 evrov.

Predstavniki navijaških združenj angleškega Liverpoola so zaradi nenadne podražitve in astronomskega dviga cen hotelskih sob, povezanega s finalom lige prvakov, pri Evropski nogometni zvezi vložili uradni protest.

Podpredsednik Uefe: Sramota!

"Nisem razočaran, sem besen. Sramota za prestolnico je, da posamezni lastniki hotelov niso vsakomur dali priložnost, da bi tisti, ki si želijo, prišli sem, saj so navijače odvrnili, ne le z desetkratnim dvigom cen, kot se to dogaja v drugih mestih, ampak s skoraj stokratnim," je za AFP ocenil ukrajinski podpredsednik Uefe Hrihorij Surkis, nekdanji predsednik ukrajinske nogometne zveze, ki je najostreje obsodil pehanje lastnikov hotelov v Kijevu za hitrim zaslužkom.

V velikih težavah se je po podatkih AFP znašlo tudi 1000 navijačev Liverpoola, ki so obtičali na letališčih v Angliji zaradi odpovedanih čarterskih letov zaradi nesoglasij med potovalnimi agencijami in letalskimi oblastmi v Kijevu o velikosti letala.

Uefa, ki je sprejela ukrepe za zajezitev ilegalne preprodaje vstopnic, se kljub poostrenim ukrepom sooča tudi s črnim trgom prodaje vstopnic za finalno tekmo sezone klubskega nogometnega prvenstva stare celine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice