Šport > Nogomet
3248 ogledov

Ramos nad klubskega kolega, Barça vtrla sol na rano

casemiro Epa
Španski nogometni velikan je zašel v veliko krizo.

Madridski Real je v desetem krogu domačega prvenstva doživel najbolj boleč poraz sezone, ko ga je na gostovanju na Camp Nouu s kar 5:1 odpravila Barcelona.

Branilci naslova španskega prvaka so z zmago zadržali prvo mesto na ligaški lestvici, medtem ko je njihov večni tekmec šele na skromnem devetem mestu.

Luis Suarez Veliki derbi Šport Petarda na El Clasicu

Kastastrofalen poraz je z mesta trenerja že odnesel Julena Lopeteguija, ki je poskrbel za enega najslabših uvodov v zgodovini kraljevega kluba. Njegov stolček naj bi že danes zasedel nekdanji trener Juventusa in Chelseaja Antonio Conte.

julen lopetegui florentino perez Pri Realu Šport V ponedeljek že novo ime na klopi

Učinek Ronalda?

Barcçaje pred domačimi navijači naravnost ponižala večnega tekmeca, ki se je po odhodu prvega zvezdnika Cristiana Ronalda znašel v resnih težavah. Na to je še pred velikim derbijem opozoril nekdanji strateg katalonskega ponosa Pep Guardiola, ki je dejal: "Real Madrid je še vedno vrhunska ekipa, vendar je ogromno izgubil. 50 do 60 golov na sezono. Ronaldo je izjemen nogometaš. Ne samo zaradi golov, temveč tudi podaj. On je preprosto nenadomestljiv."

Nedeljski El Clásico je bil prvi po letu 2007, na katerem nista zaigrala ne Cristiano Ronaldo ne Lionel Messi.

Obrambni vezist Reala Casemiro je bil po bolečem porazu kritičen do soigralcev, s svojimi besedami pa je ujezil dolgoletnega kapetana kluba Sergia Ramosa. "Igralci bodo morali več teči in igrati bolj borbeno. Izid 5:1 je povzetek naše sezone do tega trenutka. Katastrofa," je bil neposreden Brazilec. Ramosu to ni bilo povšeči.

"Ni primeren trenutek za takšne izjave. Prav tako ni čas, da kažemo s prstom," je zabičal soigralcu.

luis suarez | Avtor: Epa Epa

Povsem drugačno razpoloženje je vladalo pri Barceloni, ki se je velike zmage veselila kljub odsotnosti prvega zvezdnika Lionela Messija. Izkazal se je Luis Sáurez, ki je trikrat premagal Thibauta Courtiousa.

Urugvajec je uspeh proslavil v družbi argentinskega asa, s katerim sta si privoščila kozarec vina.

V taboru španskega prvaka se po tekmi niso mogli upreti provokaciji Madridčanov. Na družbenih omrežjih so namreč objavili fotografijo Gerarda Piquéja in pripisali: "Daj mi petko."

Objavo je do tega trenutka delilo več kot 34.000, všečkalo pa več 73.000 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.