Šport > Nogomet
105 ogledov

Rangnick še brez vize, proti Arsenalu s Carrickom

Ralf Rangnick Epa Ralf Rangnick.
Pri pridobivanju delovnega dovoljenja je prišlo do birokratskih zapletov.

Nemški trener Ralf Rangnick v četrtek še ne bo vodil Manchester Uniteda, saj čaka na odobritev delovne vize, je danes sporočil angleški velikan. Ekipo bo tako vsaj še na eni tekmi vodil Anglež Michael Carrick, ki je vajeti začasno prevzel od Norvežana Oleja Gunnarja Solskjærja.

Solskjærja je vodstvo kluba odpustilo po porazu proti Watfordu (1:4), začasno pa je na klop sedel Carrick in vodil zadnji dve tekmi rdečih vragov proti Villarrealu (0:2) in Chelseaju (1:1).

Chelsea Man Utd EPL Premier League Šport Vražji bunker zdržal, Jorginho podaril točko

V ponedeljek je klub sporočil, da bo do konca sezone moštvo vodil Rangnick, ki bo nato naslednji dve sezoni opravljal vlogo svetovalca. Toda 63-letni Nemec za zdaj še ni dobil delovne vize in bo na debi na klopi trenutno osmouvrščene ekipe angleškega prvenstva še nekoliko počakal.

United bo na domači prvenstveni tekmi v četrtek proti Arsenalu vodil Carrick, v nedeljo pa bo moštvo po vsej verjetnosti Rangnick vodil proti Crystal Palaceu.

Rangnick je nazadnje opravljal delo svetovalca na področju razvoja pri ruskem Lokomotivu iz Moskve. V karieri je vodil številne nemške klube, med drugim tudi RB Leipzig, kjer je treniral nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla. Bil pa je tudi športni direktor Red Bull Salzburga in Leipziga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.