Šport > Nogomet
38 ogledov

Rastoder odstopil, novi šef bo Mandarić

Izet Rastoder Anže Petkovšek
Dosedanji predsednik Olimpije Izet Rastoder je sprejel ponudbo poslovneža Milana Mandarića, ki bo v naslednjih dneh prevzel ljubljanski klub.

Milan Mandarić bo novi predsednik Olimpije, Ranko Stojić pa bo odslej v vlogi generalnega direktorja.

Kar se je napovedovalo v minulem mesecu in pol, je z današnjim dnem dobilo tudi uradno potrditev, Izet Rastoder je funkcijo predsednika predal ameriškemu poslovnežu srbskih korenin. "Z dnem, 1.6.2015 sem z Milanom Mandarićem sklenil dogovor o predaji kluba, zato odstopam z mesta predsednika ŠDNK Olimpija Ljubljana. Do skupščine, ki bo na sporedu 15.6.2015 ob 11. uri v hotelu Lev, bom opravljal nujne tekoče posle," je v odstopni izjavi zapisal Rastoder.

Mandarić mora na svoje imenovanje uradno počakati do izredne skupščine kluba, kjer pa bo zagotovo dobil dovolj glasov za predsedniško funkcijo. Novi generalni direktor kluba bo Srb Stojić, ki je po končani karieri nogometnega vratarja zaplul v menedžerske vode. Zanj bo ena prvih nalog imenovanje novega trenerja ljubljanske ekipe, glavni favorit za to mesto pa je nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović.

Komentarjev 1
  • ljimonad 18:40 01.junij 2015.

    in rastoder gre nazaj k Olimpiji, a tokrat k Union Olimpiji, z Mandaričem pa so si v nogometu kupili mačka v žaklju, spomnite se Kopra.