Šport
24 ogledov

Za malo denarja do odličnega moštva

Mile Aćimović, Darko Karapetrović Saša Despot
Na govorice o prihodu srbskega poslovneža Milana Mandarića se je po predsedniku Izetu Rastoderju zdaj z uradnimi številkami odzval še ljubljanski prvoligaš.

Četrta ekipa slovenskega prvenstva, ljubljanska Olimpija, je prek uradne spletne strani razkrila vsebino ponudbe, ki jo je na naslov kluba poslala pisarna odvetnika Francija Matoza.

Iz nje naj bi bilo razvidno, da je srbski poslovnež Milan Mandarić, ki je vlagal že v številne nogometne klube predvsem na Otoku, v Sloveniji pa je pogorel njegov projekt s Koprom, zeleno-belim ponudil tri milijone evrov.

Mandarić bi ob podpisu pogodbe nakazal prvi milijon, v roku enega leta pa še en takšen znesek, milijon pa bi na račun ljubljanskega prvoligaša kapnil ob morebitni prodaji igralcev, pri čemer bi se denar najprej namenil za poplačilo terjatev do predsednika kluba in glavnega pokrovitelja Izeta Rastoderja.

Ta se je včeraj za Žurnal24 odzval na "smešno, neresno in nevljudno" ponudbo in situacijo primerjal z nakupom Barcelone, za uradno spletno stran kluba pa je zdaj Rastoder izjavil: "Takšna ponudba je sporna ne zgolj zaradi, ker se ponuja odkup, ki bi poleg zamika plačila bil odvisen tudi od prodaje igralcev, kar je v nasprotju z politiko, ki jo zagovarjam, da je potrebno ustvariti močno ekipo, ki bo sposobna postati vodilna."

"Pomembno je poudariti tudi to, da je NK Olimpija Ljubljana športno društvo, saj po Zakonu o športu oziroma športnih društvih velja, da jih ni mogoče lastniniti. V nasprotnem bi že sam pred leti odkupil klub. Veseli smo vsakega, ki je pripravljen podpreti razvoj kluba, a ta ponudba tega gotovo ne izkazuje," je še dodal predsednik ljubljanskega kluba.

Pri Olimpiji so še pripomnili, da se jim zdi "nenavadno", da je ponudbo v vednost dobil tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Aleksander Čeferin, ki "v ničemer ni povezan s to tematiko", to pa so v taboru zeleno-belim povezali z govoricami, ki so krožile že ob tekmi v Celju, češ da bo Rastoder vsak trenutek zamenjal trenerja Darka Karapetrovića.

Eden največjih trgovcev z bananami v Evropi je znova zatrdil, da zaupa trenutnemu športnemu direktorju kluba Milenku Ačimoviću, cilj govoric pa je po njegovem mnenju destabilizacija.

"Zelo zaupam športnemu direktorju našega kluba, g. Miletu Ačimoviću, ki odlično vodi klub. Takšne govorice imajo lahko samo en namen – destabilizirati moštvo pred pomembno tekmo!" je dodal Rastoder. Pri klubu so se v uradni izjavi za javnost še vprašali, če ni Mandarić s svojimi "slovenskimi sopotniki" enostavno zavohal priložnosti, da bi "za malo denarja dobil odlično moštvo".

Komentarjev 1
  • carli17 13:16 25.marec 2015.

    Gdo pa so sopotniki Mandariča ?????????????Ja bivše legende prave Ol ne pa tega bežigrada kluba brez doma in pisarn in stadiona.