Šport > Nogomet
47 ogledov

Razdrh: Kdor ne prenese pritiska, ni za Olimpijo

Olimpija Ljubljana Rudar Velenje Prva liga prvenstvo Stožice Razdrh Kračman SPS/nkolimpija.si
Pred četrtkovo tekmo z Žilino v 2. predkrogu Evropske lige je za medije spregovoril trener ljubljanske Olimpije Andrej Razdrh.

Ljubljanska Olimpija je sezono začela slabo. Po rezultatsko ne preveč uspešnem pripravljalnem obdobju sta sledila poraza v superpokalu proti Mariboru (0:3) in uvodnem kolu prve lige na Stožicah proti velenjskemu Rudarju (1:2).

Trener Zmajev Andrej Razdrh z doseženim seveda ni zadovoljen, njegove standarde je, vsaj glede igre, dosegel le prvi polčas tekme s Knapi. Se pa Vrhničan zaveda, da za slabše predstave v primerjavi z zaključkom lanske sezone obstajajo konkretni razlogi.

"Pozna se nam Nikezić"

"Pozna se nam odhod Nikole Nikezića, ki je lani zabil dovolj golov in nudil oporo mlademu Andražu Šporarju. Treba je v čim krajšem času doseči vsaj lansko raven igre. Prvi polčas proti Rudarju ni bil slab. Rudar je dobra, čvrsta in izkušena ekipa, mi pa bi morali tekmo rešiti že v prvem delu," je glede zadnjih dveh porazov dejal Razdrh.

"Mi ne bomo dosegli konstantnosti rezultatov, če ne bomo imeli konstantnosti igre. Mi bomo morali sestaviti takšno igro, da bo Nik Omladič prišel do izraza in ga Zajko Zeba ne bo dušil, če že hočete. Se bo pa Nik moral počasi tudi postaviti zase in sprejeti določene stvari v igri. Prekinitve z desne strani so še vedno njegove, naredil je napako, ker je najidealnejši prosti strel v soboto prepustil Davorju Bagariću," je na vprašanje novinarskih kolegov, ali Zajko Zeba v igri "duši" Nika Omladiča, odgovoril ljubljanski strateg.  

"Žilina je zelo nevarna po bočnih položajih"

Olimpija Ljubljana Rudar Velenje Prva liga prvenstvo Stožice Omladič | Avtor: SPS/nkolimpija.si SPS/nkolimpija.si

Nato je bil na tapeti tudi četrtkov nasprotnik zeleno-belih v 2. predkrogu Evropske lige – slovaška Žilina, ki je izločila gruzijski Torpedo Kutaisi. "Žilina je nasprotnik, ki je nevaren po bočnih položajih. Mi smo do zdaj igrali tako, da smo puščali veliko prostora na bočnih položajih. Temu se bomo morali pač prilagoditi. So pa v zadnjih dveh letih malce padli v kakovosti. V nekaterih segmentih so nam podobni, v določenih stvareh pa so precej hitrejši od nas. Proti Torpedu niso pokazali kaj zastrašujočega," je na kratko tekmeca ocenil Razdrh.

"Olimpija je mlada ekipa. Mediji vedno govorite, da Olimpija razočara pod pritiskom. Po enem letu dela vem, kako fantje funkcionirajo. Treba jih bo sprostiti, a se morajo zavedati, da gre za zelo pomembno tekmo. Res imamo igralce pod pritiskom, ki pa so si ga naložili kar sami. Kdor ne zna igrati pod pritiskom, pač ni za Olimpijo. Tega se je treba navaditi. Olimpija ne more govoriti, da bo izpadla proti Žilini in v nedeljo v Kopru izgubila. Ne gre tako kot v nekaterih drugih klubih, kjer lahko kakšno tekmo izgubiš, pa nato remiziraš, zatem pa vse rešiš z dvema zmagama," je sklenil trener Olimpije.

Komentarjev 1
  • vico 16:09 16.julij 2013.

    velik uspeha....dejmo olimpijaaaaaaaaaaaaaaaaa