Šport > Nogomet
4282 ogledov

"Razmišljal sem o tem, da imam vsega dovolj"

Novice: "Razmišljal sem o tem, da imam vsega dovolj" - Matjaž Kek Profimedia
Slovenski selektor ni mogel biti zadovoljen s predstavo v drugem polčasu.

Slovenija je v nekaj dneh odigrala še drugo tekmo lige narodov. Po domačem porazu s Švedsko, ko so Skandinavci zmago z 2:0 potrdili šele v zaključku tekme, so jo izbranci Matjaža Keka še slabše odnesli na gostovanju v Beogradu. Srbija je bila boljša s 4:1 in je tako na sedmi medsebojni tekmi šele prvič premagala Slovenijo. 

Četa legendarnega 'Piksija' Stojkovića je že na začetku dvoboja pritisnila na gol Slovencev in zasluženo povedla, vendar so se njeni tekmeci po prejetem zadetku prebudili. Iz protinapada so izenačili, po lepi podaji mladega Benjamina Šeška je sam pred domača vrata prišel Petar Stojanović, nato pa povsem enakovredno odigrali zaključek prvega polčasa.

A v drugem je bila zgodba drugačna, Srbi so z menjavami znova prevzeli pobudo, nato povedli, ob koncu dvoboja pa še dvakrat premagali Jana Oblaka.

"Čestitam Srbiji za zasluženo in realno visoko zmago. Ne ostane mi drugega, kot da rečem, da so bile zadnje minute razprodaja ugleda. Ne glede na to, da se nam je uspelo vrniti v prvem polčasu, je bilo jasno, da bodo njihove menjave dvignile ritem. Mi pa smo tudi zaradi poškodb padali," je po tekmi dejal slovenski selektor.

Šport: Stroga enajstmetrovka in hiter protinapad pokopala Slovence. Jan Oblak Liga narodov Šport Slovenija v Beogradu v prvem polčasu izenačila, nato pa... Miha Zajc Liga narodov Šport Stroga enajstmetrovka in hiter protinapad pokopala Slovence

Zmotile so ga predvsem prelahko izgubljene žoge: "Ob polčasu smo opozarjali na število neizsiljenih napak, to je bilo nedopustno na tej ravni. Od prve minute dalje smo jim dajali možnosti, tudi z neodgovorno igro. Namesto da bi iz našega zadetka dobili zagon, smo zelo hitro potonili. Vmes sem razmišljal tudi o tem, da imam vsega dovolj. Zdaj nas čaka tekma v Oslu, potem še doma s Srbijo, potem pa bo treba pogledati, kako naprej."

Že čez tri dni sicer sledi gostovanje pri Norveški, ki je najprej v gosteh premagala Srbijo (1:0), sinoči pa prav tako na tujem tudi Švedsko (2:1), vse tri zadetke za Norvežane je na dveh tekmah dosegel Erling Haaland.

Slovenija bo nato 12. junija znova nastopila pred domačo publiko, na vrsti bo nov obračun s Srbijo.

Komentarjev 3
  • wolfenstein 09:40 06.junij 2022.

    Čemu takšno razočaranje kot, da smo Nemčija. Včerajšnja tekma je naša realnost, vse kar je boljše, so trenutni prebliski. Že to, da pol Slovenije za včerajšnjo tekmo sploh ni vedelo, ker je ne zanima, pove vse. Selektor ne bo naučil ...prikaži več stare osle nogometnih prvin kot so ustavljanje žoge, podaje, gibanje brez žoge. To je zajebal nekdo veliko prej v mladinskih pogonih. Ni vsega kriv Kek. Tudi, če bi naše vodil Guardiola, ne bi bilo nič drugače. Že kvaliteta DP, ki je ni, pove vse o reprezentanci.

  • rd2dmk2 09:07 06.junij 2022.

    jest tud imam vsega dovolj, je čas da v SLO razpustimo nogometno zvezo. kdor želi igrat nogomet naj organizira občinsko ligo. pa pika. razni banana mojstri vlačijo neke tipe sem in tja da se vlečejo provizije od prodaje igralcev, kot ...prikaži več pri bananah. igra pa sploh ni pomembna. če bi na igrišče spustil ducat kužkov, ki bijim dali žogo, bio bilo bolj zanimivo gledat, kako bi se ti podili zanjo, kot pa profesionalci. in za to dobijo 100k na leto. in od kje denar. sponzorji. plačajte raje delavce.