Šport > Nogomet
782 ogledov

Slovenija v Beogradu v prvem polčasu izenačila, nato pa...

Šport: Stroga enajstmetrovka in hiter protinapad pokopala Slovence. Jan Oblak Profimedia
Slovenska reprezentanca je z 1:4 (1:1) klonila na gostovanju v Srbiji.

Slovenska nogometna reprezentanca je po porazu s Švedsko na drugi tekmirazreda B lige narodov v Beogradu izgubila še proti Srbiji z 1:4 (1:1). Izbrance Matjaža Keka naslednja preizkušnja čaka v četrtek v Oslu proti neporaženi Norveški, ki je tokrat v gosteh z dvema zadetkoma prvega zvezdnika Erlinga Haalanda z 2:1 premagala Švedsko. 

Slovenska vrsta je tokrat gostovala na vremensko vročem, navijaško pa ne toliko, stadionu Rajko Mitić (na objektu, ki sprejme 53.000 gledalcev, se jih je zbralo približno 15.000) in kljub želji po točkovni izognitvi ničli znova ostala praznih rok.

Srbi so tako na sedmi medsebojni tekmi prvič premagali Slovence (po enem porazu in petih neodločenih izidih) in so zdaj pri treh točkah v skupini B4, Norvežani, naslednji tekmec Slovencev, so pri šestih, Švedi imajo tri točke, Slovenci pa so še brez njih.

Kek je tekmo začel z nekoliko spremenjeno postavo, v kateri so v primerjavi s Švedsko na novo začeli Žan Karničnik na levem boku, Jon Gorenc Stanković v osrčju zvezne vrste, Sandi Lovrić pred njim in Benjamin Šeško v napadu.

Srbi so tekmo odprli z lepo priložnostjo že v drugi minuti, ko je čez gol streljal Djordje Jovanović. Tudi sicer so domačini odločneje začeli in imeli v sedmi minuti novo izjemno priložnost, ki se jim je ponudila po tem, ko je zdrsnilo Jaki Bijolu in sta dva domača nogometaša stekla proti vratom Jana Oblaka, a na koncu sta Jovanović in Aleksandar Mitrović preslabo izvedla akcijo proti edinemu slovenskemu branilcu, tako da ni prišlo do zaključnega strela.

So pa domačini povedli v 24. minuti, ko je Jan Oblak po strelu Sergeja Milinković-Savića žogo odbil levo od sebe, do nje pa je prišel Aleksandar Mitrović in z glavo zatresel mrežo Slovenije za 1:0.

Toda Kekovi izbranci so hitro odgovorili, po protinapadu je po desni strani pobegnil Petar Stojanović in na koncu s prefinjenim strelom, ko je žogo poslal čez Predraga Rajkovića, izid poravnal. Naslednji pri Sloveniji je v 37. minuti z roba kazenskega prostora poskusil Miha Zajc, a domači vratar ni imel nobenih težav.

V drugem polčasu so najprej zagrozili Srbi, ko je do strela z glavo iz bližine prišel Aleksandar Mitrović, Oblak pa je izvrstno reagiral in žogo zadržal pred golovo črto. V 56. minuti pa so domači znova povedli, po kotu z leve strani je iz bližine na prvi vratnici z glavo zadel Milinković-Savić.

Slovenija je tako spet lovila priključek, a Kekovim izbrancem ni uspelo izpeljati nevarnejših akcij. Domača vrsta je brez posebnih težav nadzorovala potek tekme, za nameček pa je v 85. minuti še tretjič zadela, ko je po podaji z desne strani iz bližine z glavo zadel še Luka Jović.

Zadnji žebelj v slovensko krsto je v sodniškem dodatku zabil Nemanja Radonjić, ko je iz bližine z leve strani Oblaka premagal z diagonalnim strelom.

Komentarjev 2
  • radovednica 07:54 06.junij 2022.

    Nato pa dobila po p...., tako kot je pričakovati in je povsem realno. To ni reprezentanca in s temi igralci in pijanem selektorju, ki to sploh ni, kaj drugega ni za pričakovati. Vse že videno pred začetkom. Kdaj boste vsi ...prikaži več skupaj spoznali, da provinca Slovenija in njeni čefurji o nogometu nimajo pojma in je to kakovost nas, ki smo vse nedeljske popoldneve nabijali žogo na navadnih travnikih, nivo pa isti kot tile tumasti, brezvezni Oblaki,...

Sorodne novice