Šport > Nogomet
2294 ogledov

Kek objavil reprezentančni seznam, tokrat brez prvega zvezdnika

MATJAŽ KEK Saša Despot
Kek je objavil seznam reprezentantov za ligo narodov.

Slovenska moška nogometna reprezentanca začenja novo obdobje. Prvič bodo Slovenci zaigrali v B-ligi narodov. V drugi kakovostni skupini reprezentančnega nogometa se bodo Slovenci merili z reprezentancami Švedske, Srbije in Norveške, že v junija pa bodo ekipe igrale štirikrat. Zato je selektor Matjaž Kek v reprezentanco vpoklical 29 reprezentantov.

Kot so sporočili iz Nogometne zveze Slovenije (NZS), bodo tudi tokrat oči uprte v kapetana Jana Oblaka, ki je z Jasminom Kurtićem, Miho Mevljo in Vidom Belcem med najbolj izkušenimi reprezentanti. Manjkal pa bo prvi zvezdnik reprezentance (z izjemo vratarja) Josip Iličić, ki se je po dolgi odsotnosti z nekaj minutami v soboto vrnil na zelenice v klubskem dresu Atalante.

Josip Iličić | Avtor: Profimedia Profimedia

Kek je marca v Dohi preizkusil nekaj novih nogometašev in tudi tokrat na seznam uvrstil obrambni dvojec David Brekalo - Gregor Sikošek, ki sta odigrala obe tekmi v Katarju. Ob glavnih igralcev s tekem s Hrvaško in Katarjem, ki so tudi tokrat na seznamu, se v izbrano vrsto ponovno vrača Leo Štulac, ki je sezono za italijanski Empoli končal z golom za zmago v zadnjem krogu proti Atalanti.

Reprezentanca se bo prvič zbrala že v četrtek maja, tekmovanje v ligi narodov pa bo začela z domačo tekmo proti Švedski, ki bo 2. junija ob 20.45. Sledila bo preizkušnja v Beogradu s Srbijo, od koder se bo reprezentanca vrnila v Slovenijo, nato pa odpotovala v Oslo, kjer bo 9. junija na sporedu tretja tekma v ciklu proti Norveški. Kekovi varovanci bodo nato pripotovali nazaj v Slovenijo in odigrali še četrto tekmo - 12. junija ob 20.45 v Stožicah proti Srbiji.

Kek bo podrobnosti seznama predstavil na četrtkovi novinarski konferenci v Ljubljani.

* Seznam Slovenije za ligo narodov:
- vratarji: Jan Oblak (Atletico), Vid Belec (Salernitana), Igor Vekić (Pacos de Ferreira), Martin Turk (Parma);
- branilci: Miha Mevlja (Alanyaspor), Petar Stojanović (Empoli), Jaka Bijol (CSKA Moskva), Jure Balkovec (Karagümrük), Miha Blažič (Ferencvaros), Martin Milec (Maribor), Žan Karničnik (Ludogorec), Gregor Sikošek (Maribor), David Brekalo (Viking);
- vezisti: Jasmin Kurtić (Paok), Benjamin Verbič (Legia Varšava), Miha Zajc (Fenerbahce), Domen Črnigoj (Venezia), Sandi Lovrić (Lugano), Jon Gorenc Stanković (Sturm), Adam Gnezda Čerin (Rijeka), Leo Štulac (Empoli), Timi Max Elšnik (Olimpija), Tomi Horvat (Mura);
- napadalci: Andraž Šporar (Middlesbrough), Luka Zahović (Pogon Szczecin), Benjamin Šeško (Salzburg), Blaž Kramer (Zürich), Žan Celar (Lugano).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice