Šport > Nogomet
17036 ogledov

Čeferin Sloveniji na široko odprl vrata na Euro

Aleksander Čeferin Epa
Krovna evropska nogometna organizacija načrtuje odmevne spremembe.

Evropska nogometna zveza (UEFA) pod vodstvom Aleksandra Čeferina bo povečala število reprezentanc, ki bodo sodelovale na sklepnem turnirju stare celine. Že leta 2028 bo na njem igralo 32 izbranih vrst, poroča Daily Mail.

Uefa pod svojim okriljem združuje 55 držav članic, vključno s Kazahstanom in Izraelom. Rusija je trenutno suspendirana. V kolikor bodo spremembe potrjene, bo torej več kot polovica evropskih držav sodelovala na Euru. To pomeni lažje delo tudi za reprezentance kot je Slovenija.

Bayern München Tu je dokaz Šport Splača se sodelovati s Čeferinovo Uefo

Vse do leta 2012 je na Euru igralo 16 ekip. Leta 2016 je na turnirju v Franciji prvič vključeval 24 moštev, tako kot na preloženem Euru 2020.

Razlogi za širitev so znani. Več vpletenih držav pomeni dodatne prihodke z različnih naslovov: več prodanih vstopnic, več zanimanja za odkup televizijskih pravic in posledično več sponzorjev.

stadion Stožice | Avtor: Epa Epa

Kje bo Euro 2028 odigran, še ni znano. Med potencialnimi gostitelji za favoriziranega velja skupen projekt Irske, Anglije, Škotske, Walesa in Severne Irske. Leta 2024 bo turnir gostila Nemčija.

Slovenija se je doslej enkrat uvrstila na Euro. Pod vodstvom Srečka Katanca je naša izbrana vrsta v skupini z Jugoslavijo, Španijo in Norveško osvojila dve točki. Od takrat se je Slovenija dvakrat (2002, 2010) uvrstila na svetovno prvenstvo.

Aleksander Čeferin Spletke Šport Čeferinu dokončno prekipelo: "Zdaj imam pa tega dovolj!"
Komentarjev 2
  • Angie_Smith 11:36 10.marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • rd2dmk2 10:20 10.marec 2022.

    naredil bo tako kot je bilo za košarko. noben ne bo hotel več biti gostitelj. a mislite da bo tole nabijanje žoge še tako bogato plačano. pri tejle inflaciji. po drugi strani pa evropski pokali vse bolj izrivajo manše ne ...prikaži več ne tako bogate države. samo za primer, pokal državnih prvakom. ja a anglija jih ima 4 ? prvake ? ma nisem vedel da so lahk 4 ? in kaj to pomeni, ja denar iz zveze se tala samo bogatim, revni pa v kvalifikacije pa marš ven. raje naj uredi pravične vsakoletna turnirje.