Šport > Nogomet
261 ogledov

Slovenski nogometaši že v Katarju

Matjaž Kek Profimedia
Slovenska nogometna reprezentanca je že v Katarju, kjer bo 26. in 29. marca igrala prijateljski tekmi s Hrvaško in Katarjem.

Z Nogometne zveze Slovenije sporočili, da je že v nedeljo v Doho prispel prvi del slovenske vrste na čelu s selektorjem Matjažem Kekom. Ta je na ljubljanskem letališču pozdravil šest reprezentantov in strokovno vodstvo, preden so se v nedeljskih popoldanskih urah odpravili v katarsko prestolnico.

V prvi skupini so tako potovali Benjamin Šeško, ki je zaradi kartonov izpustil zadnjo tekmo svojega kluba in je že prej pripotoval v Slovenijo, Gregor Sikošek, Tomi Horvat, Luka Zahović, Adam Gnezda Čerin in Jure Balkovec.

Ostali reprezentanti bodo prispeli neposredno v slovensko bazo v Katarju, kjer so se omenjenimreprezentantom še prvi večer pridružili Jan Oblak, Žan Karničnik, Miha Blažič, Miha Mevlja in Andraž Šporar.

V ponedeljek je bil v Dohi na sporedu prvi trening, na katerem je v vlogi trenerja reprezentance debitiral Boštjan Cesar, ki se je reprezentanci pridružil ob pričetku novega reprezentančnega cikla.

Tekmi v Dohi, Slovenija se bo 29. marca merila še s Katarjem, bosta Slovencem služili kot priprava za junijski začetek lige narodov, ko bo Slovenija prvič nastopila v ligi B, in sicer s Švedsko, Srbijo in Norveško.

"Res je naporno igrati v ritmu torek - sobota, ampak v takem ritmu igrajo tudi drugi. Trdim, da je igranje na tej ravni privilegij, še posebno, ko govorimo o evropskih tekmah. Jasno je, da so ob koncu sezone napori za igralce ogromni. Morali bomo biti modri in dobro organizirani in najbrž pripravljeni tudi na kakšen izostanek. Zato morda tudi zdaj v Katarju kakšno novo ime, kar pa ne pomeni, da je kdorkoli že izbrisan. Bolj kot utrujenost pa mene zanima, kako bomo v teh štirih tekmah odgovorili na nasprotnike, ki so dobri in so po vseh parametrih raznih lestvic kakovostnejši od nas. Ravno to nosi izziv in motiv, saj lahko napreduješ le, če igraš proti boljšim," je povedal Kek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice