Šport > Nogomet
4116 ogledov

Rdeči vragi obkolili sodnika po kontroverzni potezi Ronalda

Cristiano Ronaldo Profimedia
Portugalec se je poskušal na prebrisan način dokopati do tretjega zadetka v sezoni, namesto gola pa so mu pripisali rumeni karton.

Portugalski napadalec Cristiano Ronaldo je sinoči zatresel mrežo Newcastle Uniteda na premierligaški tekmi 11. kroga, a je bil namesto z zadetkom nagrajen z rumenim kartonom.

Srečanje se je končalo z neodločenim izidom (0:0). 

Pisala se je v 49. minuta srečanja, ko je poskušal 37-letni napadalec na kontroverzen način priigrati prednost svojemu moštvu. Gostje so imeli na voljo prosti strel, katerega naj bi ga izvedel vratar Nick Pope. Ta je žogo prejel od Fabiana Scharja, s čimer naj bi po Ronaldovi interpretaciji gostje že izvedli dotični udarec.

Cristiano Ronaldo | Avtor: Profimedia Profimedia
Medtem ko se je vratar Newcastla pripravljal na izvedbo strela, mu je Ronaldo izmaknil žogo in jo poslal v prazno mrežo. Oglasila se je sodniška piščalka, glavni sodnik Craig Pawson pa je kljub protestom domačih igralcev strelcu nesojenega zadetka pokazal rumeni karton.

"Tega ne bi komentiral, sami ste lahko videli, kaj se je zgodilo," je bil po tekmi redkobeseden trener rdečih vragov Erik Ten Hag. Svoj pogled je delil tudi trener gostujoče trener Eddie Howe. "Bilo je očitno, da Fabian ni izvedel prostega strela, ampak ga je prepustil Nicku. Ta se je pripravljal na strel, ko mu je Ronaldo vzel žogo. Zelo težko bi sprejeli, če bi sodniki priznali zadetek," je dejal.

Razprava se je nadaljevala na družbenih omrežjih, kjer so navijači rdečih vragov kritizirali sodniško odločitev. "Če bi to nekdo naredil nam, bi zadetek priznali," se je glasil eden od zapisov.

"To je gol," je menil nek navijač Uniteda, drugi pa je dodal: "Strogo vzeto je bil prosti strel že izveden."

"Po pravilih je to zadetek. Tekma se je nadaljevala, ko je branilec podal žogo vratarju," je zapisal nek nogometni navdušenec. "To bi moral biti gol. Branilec Newcastla je podal žogo. Žoga je bila podana z mesta, kjer je bil storjen prekršek. Kako torej ni bila v igri? Pawson je tako zamočil, da sploh ni več smešno," je dodal njegov somišljenik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.