Šport > Nogomet
4582 ogledov

Sodišče odločilo, konec 13-letne sage o Ronaldovem posilstvu

Cristiano Ronaldo Profimedia
V ZDA so zavrgli obtožnico proti Ronaldu zaradi posilstva.

Sodišče v Las Vegasu v ameriški zvezni državi Nevada je zavrnilo obtožnico proti nogometnemu zvezdniku Cristianu Ronaldu, ki ga je bremenila posilstva, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Sodišče je kot glavni razlog navedlo uporabo ukradenih zaupnih dokumentov, s katerimi je nastopila odvetniška ekipa tožnice.

Kot so pojasnili pri dpa, sega primer domnevnega posilstva že v leto 2009, a tožnica takrat ni navedla lokacije (hotel v Las Vegasu) oziroma tega, da naj bi bil storilec Ronaldo. Leto zatem sta strani dosegli izvensodno poravnavo, kot so pozneje pojasnili Ronaldovi odvetniki, je Portugalec kot del dogovora plačal 375.000 dolarjev.

A leta 2018 je primer znova prišel pred sodišče, ker naj bi na Ronaldovi strani kršili zaupnost dogovora. Zahtevek je bil tokrat bistveno višji, saj naj bi, kot poroča dpa, od Ronalda zahtevali 25 milijonov dolarjev odškodnine.

Zdaj, štiri leta po ponovnem začetku primera, je ta najverjetneje končan. Sodišče v Las Vegasu je obtožnico zavrnilo zaradi zlorabe zaupnih dokumentov v postopku. Tožnica ima sicer še možnost pritožbe na prizivno sodišče v San Franciscu, so še dodali pri dpa.

Komentarjev 1
Sorodne novice