Šport > Nogomet
17 ogledov

Rdeči vragi vršijo pritisk na Rooneyja

Scholes Manchester United Swansea City Premier League Anglija liga prvenstvo Reuters
Legenda Manchester Uniteda Paul Scholes poziva Wayna Rooneyja, naj kariero nadaljuje na Old Traffordu.

Napadalec Manchester Uniteda Wayne Rooney ostaja glavna zgodba letošnjega prestopnega roka. Angleškega reprezentanta si želijo pri Chelseaju in Arsenalu, a vodilni možje na Old Traffordu v en glas zatrjujejo, da Rooney ne bo odšel nikamor.

''Ne verjamem, da je kjerkoli bolje igrati nogomet kot v Manchester Unitedu,'' je povedal Scholes, ki je za rdeče vrage igral od začetka pa do konca svoje kariere (1993-2011, 2012-2013). ''Odločitev je Waynova. On je vrhunski nogometaš in vsi igralci ter navijači si želijo, da bi ostal,'' je dodal 38-letni Anglež.

Moyes ne čuti pritiska, Sir Alex bi ravnal enako

Scholes je prepričan, da David Moyes ni pod pritiskom, ker je Barcelona zavrnila obe ponudbi za prestop Cesca Fábregasa. Trener rdečih vragov je sicer zatrdil, da pogajanja še vedno potekajo, toda Katalonci - sodeč po njihovih izjavah - odločitve ne bodo spremenili.

''Ne verjamem, da je pod pritiskom. Tukaj ima dobro ekipo z 18, 20 kvalitetnimi nogometaši. Tudi Sir Alex Ferguson bi si želel dva ali tri nove igralce. Takšen je cilj pred vsako sezono. Potrebno je napredovati, tudi če si osvojil ligo. Prepričan sem, da si David Moyes želi novih igralcev in upam, da jih bo dobil'' je povedal nekdanji nogometaš Uniteda.

Najprej na zasluženi počitek

Scholes se je po koncu letošnje sezone drugič upokojil in tokrat, pravi, dokončno. V Manchestru mu ponujajo mesto v trenerski ekipi, Scholes pa si želi le nekaj počitka. ''Pogovarjal sem se Moyesom, vendar si bom privoščil odmor in se oddaljil od nogometa. Seveda je lepo, da se lahko vrnem in prepričan sem, da se nekoč tudi bom,'' je zaključil Scholes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.