Šport > Nogomet
19 ogledov

Scholes drugič v pokoj; tokrat dokončno

paul scholes EPA
Legendarni vezist Manchester Uniteda Paul Scholes se je odločil, da bo sledil zgledu trenerja Sir Alexa Fergusona in se po koncu sezone še drugič odpravil v pokoj. Scholes, ki se je prvič upokojil že leta 2011, je zatrdil, da se tokrat resnično poslavlja.

Angleški nogometaš Paul Scholes, ki je celotno kariero preživel v dresu Manchester Uniteda (1993-2011, 2012-2013) se je odločil, da je prišel čas za dokončno slovo. ''Da, končno bom nogometne čevlje obesil na klin,'' je povedal 38-letni vezist, ki se bo tako poslovil skupaj z dolgoletnim trenerjem Sir Alexom Fergusonom, ki je svoje slovo napovedal nekaj dni prej. ''Igrati nogomet je vse, kar sem si kdajkoli želel početi, in pri Manchester United sem imel dolgo in uspešno kariero pod vodstvom najboljšega trenerja vseh časov. Bilo mi je v veliko čast,'' je dodal Scholes.

Nekdanji angleški reprezentant se je prvič upokojil maja 2011, ko se je na Old Traffordu pridružil trenerski ekipi. Scholes pa ni dolgo zdržal brez nogometne igre, zato se je januarja 2012 odločil, da se vrne v ekipo rdečih vragov. Lanskega maja je z Unitedom podpisal enoletno pogodbo, sedaj pa se je odločil, da je prišel čas za nepreklicno slovo. ''To je to. To ni bila sezona, s katero bi se rad poslovil. V zadnjih štirih mesecih sem imel veliko težav s poškodbo kolena. Tokrat sem povsem prepričan. Če sem iskren, sem bil prepričan že prvič. Ekipa ima pravo ravnotežje in pod vodstvom Davida Moyesa bo še naprej žela uspehe,'' je dejal Anglež.

Scholes je zbral 716 nastopov za Manchester United, od tega 498 v angleški Premier ligi. Zadnjega od svojih 155 zadetkov je dosegel septembra lani na tekmi proti Wiganu. Prvo tekmo za angleško reprezentanco je odigral leta 1997 proti Južni Afriki, sedem let kasneje, ko mu je bilo le 29 let, pa je zaradi nezadovoljstva s svojim položajem v ekipi napovedal slovo reprezentančni karieri. Naslednik selektorja Steva McLarena, Fabio Capello, je želel Scholesa zvabiti v ekipo za Svetovno prvenstvo 2010, 38-letni vezist pa je povabilo zavrnil. Kasneje je priznal, da je naredil napako, in da svojo odločitev obžaluje.

Nekaj mosjtrovin Paula Scholesa:

Ferguson: ''Paul je neverjeten igralec''

Scholes se poslavlja skupaj z Alexom Fergusonom, s katerim je sodeloval skozi celotno kariero. ''Paul je neverjeten igralec. Vedno je bil popolnoma predan klubu in v čast mi je bilo, da sem lahko toliko let delal z njim. V nedeljo bo na Old Traffordu zaigral proti Swanseaju in prejel zaslušeno 11. zvezdico Premier lige,'' je povedal Alex Ferguson.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice