Šport > Nogomet
6 ogledov

Real brez Ikerja: trije finali, trije porazi

iker casillas diego lopez EPA
Kapetan madridskega Reala Iker Casillas je finalno tekmo španskega pokala, ki jo je v podaljšku dobil Atlético, spremljal s klopi. Španski čuvaj mreže v pokalnem finalu ni nastopil že tretjič, beli balet pa je izgubil vse tri obračune.

Iker Casillas je na finalni tekmi španskega pokala doživel déjà vu, saj je s klopi že tretjič spremljal poraz svoje ekipe v finalu kraljevega pokala.

Casillas je eden izmed nogometašev Reala, ki so v slabem odnosu s trenerjem Joséjem Mourinhom. Španski čuvaj mreže je ob koncu leta 2012 izgubil mesto v začetni enajsterici, ki je pripadlo neizkušenemu Adánu. Ta si je na tekmi proti Sociedadu prislužil izključitev in Casillas je ponovno prevzel mesto prvega vratarja. Nato pa se je začelo zapletati.

Iker je v četrtfinalu španskega pokala na tekmi proti Valencii utrpel poškodbo roke, a tokrat ga v vratih ni menjal Adán, ampak Diego López, nekdanji galaktik, ki se je vrnil iz Seville. Dobre predstave ''nadomestnega'' vratarja so Mouja prepričale, da López ostane prvi vratar Reala, kar se ni spremenilo niti po tem, ko je Iker že okreval po poškodbi.

Casillas, sicer goreč navijač Reala, je v petek dobil svoje zadoščenje, ko so Madridčani še tretjič izgubili v finalu španskega pokala, ko so zaigrali brez dolgoletnega vratarja. Casillas ni začel finalnih tekem v sezonah 2001/2002, 2003/2004 in 2012/2013, ki so se vse končale s porazom kraljevega kluba, medtem ko je pred dvema letoma zaigral v finalu - Real je takrat premagal Barcelono.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.